Fahrettin Savcı canlı yayında Roman toplumunun mücadelesini değerlendirdi
Fahrettin Savcı canlı yayında Roman toplumunun mücadelesini değerlendirdi
Türkiye Tüm Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Fahrettin Savcı, katıldığı canlı yayında Roman toplumunun mücadelesi, yerel yönetimlere yönelik eleştirileri ve gelecek hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Türkiye Tüm Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Fahrettin Savcı, gazeteci Erdoğan Demir’in hazırlayıp sunduğu Fe TV’deki Geniş Açı programına konuk oldu. Programda Savcı, Roman toplumunun yaşadığı sorunlardan kişisel mücadelesinin başlangıç noktasına, ulusal ve uluslararası hedeflerinden yerel yönetimlere yönelik değerlendirmelerine kadar birçok başlıkta açıklamalarda bulundu.
Savcı, Roman toplumuna yönelik mücadelesinin 2004 yılında yaşadığı bir olayla şekillendiğini belirtti. Üniversite mezunu bir Roman gencinin polislik sınavlarında yalnızca etnik kimliği gerekçe gösterilerek elendiğini ifade eden Savcı, bu durumun kendisi için önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi. Savcı, Romanların bu ülkenin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, tarihsel süreçte verdikleri mücadeleye dikkat çekti.
Programda uluslararası hedeflerine de değinen Fahrettin Savcı, Dünya Roman Konseyi Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Savcı, Roman toplumunun uluslararası alanda daha güçlü temsil edilmesi gerektiğini belirterek, Dünya Roman Konseyi’nin merkezinin Türkiye’ye taşınması yönünde bir vizyon ortaya koydu. Bu kapsamda Ankara ve İstanbul’un Roman toplumu için uluslararası bir merkez haline gelmesi gerektiğini ifade etti.
Yerel yönetimlere yönelik değerlendirmeler
Canlı yayında Keşan Belediyesi’ne yönelik eleştirilerde de bulunan Savcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın hizmet üretmediğini savundu. Belediye yönetimine yönelik şeffaflık çağrısı yapan Savcı, arsa satışları ve belediyenin borç durumuna ilişkin açıklama yapılması gerektiğini dile getirdi. Savcı, belediye meclis üyelerine de çağrıda bulunarak yerel yönetimlerde hesap verebilirliğin önemine dikkat çekti.
Toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik projelere de değinen Savcı, çocukların sosyal hayata katılımının önemini vurguladı. Dezavantajlı çocukların Galatasaray Stadyumu’nda VIP olarak ağırlanmasını, çocukların özgüvenini artırmaya yönelik bir adım olarak değerlendirdi.
Savcı, gençleri tehdit eden uyuşturucu sorununa da değinerek bu konuda kararlı bir duruş sergilediğini ifade etti. Uyuşturucuyla mücadelenin toplumsal bir sorumluluk olduğunu belirten Savcı, geçmişte yaşadığı saldırılara rağmen bu alandaki mücadelesinden vazgeçmediğini söyledi.
Siyasi kariyerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Fahrettin Savcı, siyasete giriş amacının kişisel çıkar olmadığını ifade etti. AK Parti’nin Roman toplumuna yönelik politikalarının önemine dikkat çeken Savcı, bu süreçte Romanların toplumsal itibarının güçlendiğini dile getirdi.
Programın sonunda Savcı, Fe TV’nin Keşan için bir vizyon platformu olduğunu belirterek, yerel esnaf ve iş insanlarının bu tür yayınlara destek vermesinin önemine vurgu yaptı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

