AK Parti’den CHP’ye Yanıt: Bayraklı Yangın İddiaları Asılsız

SİYASET/POLİTİKA (HABER MERKEZİ ) - | 03.02.2026 - 17:44, Güncelleme: 03.02.2026 - 17:44 300 kez okundu.
 

AK Parti’den CHP’ye Yanıt: Bayraklı Yangın İddiaları Asılsız

AK Parti’li Adem Öztürk, CHP’nin Bayraklı’daki yangın ve imara açıldığı iddialarını asılsız olarak nitelendirerek, sosyal konut uygulamalarını hatırlattı.
Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinden AK Parti temsilcisi Adem Öztürk, CHP’li Meclis Üyesi Sedrettin Coşkuner’in Bayraklı’daki yanan alanların imara açıldığı yönündeki iddialarına yanıt verdi. Meclis kürsüsünde yaptığı açıklamada Öztürk, Coşkuner’in açıklamalarının somut belgeye dayanmayan, yalnızca gazete küpürüne dayalı iddialar olduğunu belirtti. Öztürk, söz konusu söylemlerin hukuk devleti ve siyaset ahlakı ile bağdaşmadığını vurguladı. Öztürk, kamuoyunu yanıltmaya yönelik algı siyaseti yürütmenin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, meclis üyelerine “Bilgiye dayanmayan iddialarla siyaset yapılmaz” uyarısında bulundu. İzmir’in O Sırtları Orman Olmadı AK Partili Öztürk, Bayraklı’daki alanların tarihsel olarak orman vasfı taşımadığını söyledi. Öztürk, söz konusu alanların Bayraklı Şehir Hastanesi civarında yer aldığını ve tek bir ağacın bile bulunmadığını belirterek, yangın iddialarının ve konut üretimi eleştirilerinin birbirine karıştırıldığını aktardı. Deprem sonrası rezerv alan ilanının yangından önce gerçekleştiğini vurguladı. Elmayla Armudu Karıştırmayalım Öztürk, Bayraklı depremi sonrası yapılan düzenlemeleri detaylandırdı: Alan, 2B statüsünde ve orman vasfını yitirmiş arazilerden oluşuyor Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile rezerv alan ilan edildi TOKİ tarafından 5.061 konut inşa edildiKonutlar depremde evleri yıkılan vatandaşlara teslim edildi Öztürk, “Burada yanan bir orman yok, imara açılan doğa alanı yok. Depremzedeler için yapılan sosyal konut gerçeği var” dedi ve CHP’nin bu gerçeği görmezden gelerek siyasi malzeme üretmeye çalıştığını söyledi. Algı Değil, Gerçek Konuşalım Öztürk açıklamasını, meclis üyelerine ve kamuoyuna yönelik şu çağrı ile tamamladı: “Meclis kürsüleri dedikodu yeri değildir. Kamuoyuna karşı sorumluluğumuz var. Algıyla değil, gerçekle konuşmak zorundayız.” AK Parti, orman hassasiyeti üzerinden yürütülen asılsız iddiaların hem depremzedelere hem de kamu vicdanına zarar verdiğini belirterek, benzer durumlara karşı net duruşlarını sürdüreceklerini açıkladı.  
AK Parti’li Adem Öztürk, CHP’nin Bayraklı’daki yangın ve imara açıldığı iddialarını asılsız olarak nitelendirerek, sosyal konut uygulamalarını hatırlattı.

Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinden AK Parti temsilcisi Adem Öztürk, CHP’li Meclis Üyesi Sedrettin Coşkuner’in Bayraklı’daki yanan alanların imara açıldığı yönündeki iddialarına yanıt verdi. Meclis kürsüsünde yaptığı açıklamada Öztürk, Coşkuner’in açıklamalarının somut belgeye dayanmayan, yalnızca gazete küpürüne dayalı iddialar olduğunu belirtti. Öztürk, söz konusu söylemlerin hukuk devleti ve siyaset ahlakı ile bağdaşmadığını vurguladı.

Öztürk, kamuoyunu yanıltmaya yönelik algı siyaseti yürütmenin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, meclis üyelerine “Bilgiye dayanmayan iddialarla siyaset yapılmaz” uyarısında bulundu.

İzmir’in O Sırtları Orman Olmadı

AK Partili Öztürk, Bayraklı’daki alanların tarihsel olarak orman vasfı taşımadığını söyledi. Öztürk, söz konusu alanların Bayraklı Şehir Hastanesi civarında yer aldığını ve tek bir ağacın bile bulunmadığını belirterek, yangın iddialarının ve konut üretimi eleştirilerinin birbirine karıştırıldığını aktardı. Deprem sonrası rezerv alan ilanının yangından önce gerçekleştiğini vurguladı.

Elmayla Armudu Karıştırmayalım

Öztürk, Bayraklı depremi sonrası yapılan düzenlemeleri detaylandırdı:

Alan, 2B statüsünde ve orman vasfını yitirmiş arazilerden oluşuyor

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile rezerv alan ilan edildi

TOKİ tarafından 5.061 konut inşa edildiKonutlar depremde evleri yıkılan vatandaşlara teslim edildi

Öztürk, “Burada yanan bir orman yok, imara açılan doğa alanı yok. Depremzedeler için yapılan sosyal konut gerçeği var” dedi ve CHP’nin bu gerçeği görmezden gelerek siyasi malzeme üretmeye çalıştığını söyledi.

Algı Değil, Gerçek Konuşalım

Öztürk açıklamasını, meclis üyelerine ve kamuoyuna yönelik şu çağrı ile tamamladı: “Meclis kürsüleri dedikodu yeri değildir. Kamuoyuna karşı sorumluluğumuz var. Algıyla değil, gerçekle konuşmak zorundayız.” AK Parti, orman hassasiyeti üzerinden yürütülen asılsız iddiaların hem depremzedelere hem de kamu vicdanına zarar verdiğini belirterek, benzer durumlara karşı net duruşlarını sürdüreceklerini açıkladı.

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.