Recep Doyuk’un Adı Urla’da Parkta Yaşatılıyor

EGE HABERLERİ (BÜLTEN) - MAİL ADRESİMİZE GÖNDERİLEN HABERLER | 26.08.2025 - 10:42, Güncelleme: 26.08.2025 - 10:49 169 kez okundu.
 

Recep Doyuk’un Adı Urla’da Parkta Yaşatılıyor

Urla’nın Çamlıçay Mahallesi’nde merhum muhtar Recep Doyuk’un adı verilen park ve anıt törenle açıldı. Başkanlar ve vatandaşlar, Doyuk’un mirasını yaşatacaklarını belirtti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Urla’nın Çamlıçay Mahallesi’nde merhum muhtar Recep Doyuk’un adının yaşatıldığı yenilenen park ve anıtın açılış törenine katıldı. Törene Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, mahalle muhtarı Hasan Onur Bingöl, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Doyuk ailesi mensupları ve çok sayıda Urlalı katıldı. Doyuk’un örnek kişiliği vurgulandı Başkan Tugay, konuşmasında Doyuk’un emekli öğretmenlikten sonra muhtarlık yaparak kamuya hizmet etmeye devam ettiğini belirtti. Tugay, “Muhtarımızın kaybından duyduğumuz üzüntü hala taze. 32 yıllık öğretmenliğinin ardından muhtarlık görevini üstlenmesi insanı çok etkiliyor. Kaybettiğimiz insanları unutmamalı, hatıralarını yad etmek için elimizden geldiğince güzel şeyler yapmalıyız. Recep muhtarımız bizim için hiçbir zaman unutulmayacak bir ışık” dedi. Başkan Balkan: “Mirasını yaşatacağız” Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, “Bu anlamlı günde yalnızca park açmıyoruz, aynı zamanda hayatı boyunca eğitimci ve yerel yönetici olarak toplumuna ışık tutmuş bir insanın adını yaşatıyoruz. Recep Doyuk, öğrencilerinin hayatına dokunmuş ve onları geleceğe hazırlamış bir öğretmendi. Muhtarlık görevinde de aynı özveriyle çalıştı. Mirasını yaşatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Doyuk’un eşi duygu dolu konuştu Merhum Recep Doyuk’un eşi Neriman Doyuk, törende duygularını paylaşarak, “Sevgili eşimin cenaze töreninde Başkan Tugay ve Başkan Balkan ellerimi tutup ‘muhtarımızın adını orada yaşatacağız’ dediler. Alev alev yanan yüreğime su serptiler. Her gün yürüyüş yaptığım bu yolda onun adını görmek için bu parka adının verilmesini istedim. Teşekkür ediyorum” dedi. Recep Doyuk’un hatırası yaşatılıyor Törenle açılan Recep Doyuk Parkı ve anıt, merhum muhtarın eğitim ve hizmet alanındaki katkılarını yaşatmayı, toplumun değerli bir bireyini hatırlamayı amaçlıyor. Vatandaşlar ve yetkililer, parkın hem mahalleye estetik bir değer kattığını hem de Doyuk’un örnek kişiliğini yeni nesillere aktardığını belirtti.
Urla’nın Çamlıçay Mahallesi’nde merhum muhtar Recep Doyuk’un adı verilen park ve anıt törenle açıldı. Başkanlar ve vatandaşlar, Doyuk’un mirasını yaşatacaklarını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Urla’nın Çamlıçay Mahallesi’nde merhum muhtar Recep Doyuk’un adının yaşatıldığı yenilenen park ve anıtın açılış törenine katıldı. Törene Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, mahalle muhtarı Hasan Onur Bingöl, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Doyuk ailesi mensupları ve çok sayıda Urlalı katıldı.

Doyuk’un örnek kişiliği vurgulandı

Başkan Tugay, konuşmasında Doyuk’un emekli öğretmenlikten sonra muhtarlık yaparak kamuya hizmet etmeye devam ettiğini belirtti. Tugay, “Muhtarımızın kaybından duyduğumuz üzüntü hala taze. 32 yıllık öğretmenliğinin ardından muhtarlık görevini üstlenmesi insanı çok etkiliyor. Kaybettiğimiz insanları unutmamalı, hatıralarını yad etmek için elimizden geldiğince güzel şeyler yapmalıyız. Recep muhtarımız bizim için hiçbir zaman unutulmayacak bir ışık” dedi.

Başkan Balkan: “Mirasını yaşatacağız”

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, “Bu anlamlı günde yalnızca park açmıyoruz, aynı zamanda hayatı boyunca eğitimci ve yerel yönetici olarak toplumuna ışık tutmuş bir insanın adını yaşatıyoruz. Recep Doyuk, öğrencilerinin hayatına dokunmuş ve onları geleceğe hazırlamış bir öğretmendi. Muhtarlık görevinde de aynı özveriyle çalıştı. Mirasını yaşatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Doyuk’un eşi duygu dolu konuştu

Merhum Recep Doyuk’un eşi Neriman Doyuk, törende duygularını paylaşarak, “Sevgili eşimin cenaze töreninde Başkan Tugay ve Başkan Balkan ellerimi tutup ‘muhtarımızın adını orada yaşatacağız’ dediler. Alev alev yanan yüreğime su serptiler. Her gün yürüyüş yaptığım bu yolda onun adını görmek için bu parka adının verilmesini istedim. Teşekkür ediyorum” dedi.

Recep Doyuk’un hatırası yaşatılıyor

Törenle açılan Recep Doyuk Parkı ve anıt, merhum muhtarın eğitim ve hizmet alanındaki katkılarını yaşatmayı, toplumun değerli bir bireyini hatırlamayı amaçlıyor. Vatandaşlar ve yetkililer, parkın hem mahalleye estetik bir değer kattığını hem de Doyuk’un örnek kişiliğini yeni nesillere aktardığını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.