İzmir’in geleceği Pakistan Pavyonu’nda anlatılacak
İzmir’in geleceği Pakistan Pavyonu’nda anlatılacak
İzmir Planlama Ajansı (İZPA), 94. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında 450 günlük çalışmalarını Pakistan Pavyonu’nda sergileyerek İzmirlileri kent hakkında düşünmeye ve birlikte üretmeye davet ediyor.
Başlamasına sayılı günler kalan 94. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF), İzmir Planlama Ajansı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> İzmir Planlama Ajansı (İZPA) çalışmalarını sergileyecek. Ajans, yaklaşık 450 günlük çalışmalarından öne çıkanları 30 Ağustos-21 Eylül 2025 tarihleri arasında Pakistan Pavyonu’nda İzmirliler ile buluşturacak.
Sergi “bir vitrinden çok” niteliğinde
İZPA Başkanı Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu, serginin sadece bir vitrin değil, İzmir’i birlikte konuşmaya, anlamaya ve tasarlamaya davet niteliğinde olduğunu belirtti. Ajansın çeşitli uzmanlık alanlarından gelen ekibi tarafından analizler, araştırmalar ve katılımlarla şekillendirilen çalışmalar, İzmir’e dair ortak bir aklı ve birlikte üretme iradesini yansıtmayı amaçlıyor.
Sergi dört bölümden oluşuyor
Sergi, dört ana bölümle ziyaretçilerine sunulacak:
Analiz çalışmaları: Kentin güncel çevresel ve mekânsal risklerini anlamaya yönelik çalışmalar.
Eylem planları ve yayınlar: İlk bölüm analizlerinden beslenen uygulama planları ve İZPA yayınları.
Katılımcılık odaklı çalışmalar: İzmir’i birlikte düşünme ve şekillendirme amacıyla yürütülen projeler.
Gelecek vizyonu: 2030’dan 2054’e ve 2074’e uzanan zaman diliminde İzmir’e dair kısa, orta ve uzun vadeli hedefler.
İzmir’in geleceğine dair ortak akıl sergileniyor
Sergi, İzmirlilere kentin bugününü ve geleceğini anlamaları, planlama süreçlerine dahil olmaları ve kent hakkında fikir üretmeleri için bir fırsat sunuyor. Ajans, çalışmalarını şehrin farklı paydaşlarıyla birlikte yürütmeyi ve İzmir’in ortak aklını görünür kılmayı hedefliyor.
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.