Japon Heyetten İzmir Körfezi İçin İş Birliği: “Alg Sorununa Ortak Çözüm”

İZMİR (HABER MERKEZİ ) - | 05.11.2025 - 09:45, Güncelleme: 05.11.2025 - 09:45 146 kez okundu.
 

Japon Heyetten İzmir Körfezi İçin İş Birliği: “Alg Sorununa Ortak Çözüm”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kıyı temizliği ve mavi yolculuk alanlarında çalışmalar yürüten Japon turizm delegasyonunu ağırladı. Görüşmenin ana gündemini, İzmir Körfezi’nde yaşanan kirlilik ve olası iş birlikleri oluşturdu
Japon heyeti ile bir araya gelen Başkan Tugay, Körfez’de yıllardır biriken kirliliğe dikkat çekti. İzmir’de 4,5 milyonluk nüfusun büyük bölümünün Körfez kıyısında yaşadığını hatırlatan Tugay, şunları söyledi: “Mevcut kirliliği temizlemek ve yeni kirliliği önlemek gibi iki temel görevimiz var. Denizlerin korunması artık insanlık için en önemli sürdürülebilirlik meselesi.” İzmir’de dünya çapında deniz temizliği zirvesi planlanıyor Başkan Tugay, özellikle son yıllarda artan su sıcaklıkları nedeniyle Körfez’de alg patlamalarının tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek şunları ekledi: “Şubat ya da mart ayında alg patlamaları ve çözüm yollarının ele alınacağı, bu alandaki dünyanın en büyük toplantılarından birini İzmir’de düzenlemeyi planlıyoruz. Japon uzmanlar ile iş birliği yapmaktan büyük memnuniyet duyarız.” Japon heyetten destek mesajı Heyetin başkanlığını daha önce İnciraltı’nda kıyı temizliği Guinness Dünya Rekoru girişiminde bulunan Japon Smart Hotel Solutions CEO’su Hirotaka Takashiho yürüttü. Japon temsilciler: Körfez temizliği çalışmalarına destek verebileceklerini Planlanan uluslararası toplantıya katkı sunabileceklerini Mavi yolculuk ve kıyı turizmi alanlarında ortak projelerin gündemde olduğunu iletti. Gastronomi de gündemde Toplantıda ayrıca İzmir ile Japonya arasında gastronomi alanında iş birliğinin geliştirilmesi de ele alındı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kıyı temizliği ve mavi yolculuk alanlarında çalışmalar yürüten Japon turizm delegasyonunu ağırladı. Görüşmenin ana gündemini, İzmir Körfezi’nde yaşanan kirlilik ve olası iş birlikleri oluşturdu

Japon heyeti ile bir araya gelen Başkan Tugay, Körfez’de yıllardır biriken kirliliğe dikkat çekti. İzmir’de 4,5 milyonluk nüfusun büyük bölümünün Körfez kıyısında yaşadığını hatırlatan Tugay, şunları söyledi:

“Mevcut kirliliği temizlemek ve yeni kirliliği önlemek gibi iki temel görevimiz var. Denizlerin korunması artık insanlık için en önemli sürdürülebilirlik meselesi.”

İzmir’de dünya çapında deniz temizliği zirvesi planlanıyor

Başkan Tugay, özellikle son yıllarda artan su sıcaklıkları nedeniyle Körfez’de alg patlamalarının tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek şunları ekledi:

“Şubat ya da mart ayında alg patlamaları ve çözüm yollarının ele alınacağı, bu alandaki dünyanın en büyük toplantılarından birini İzmir’de düzenlemeyi planlıyoruz. Japon uzmanlar ile iş birliği yapmaktan büyük memnuniyet duyarız.”

Japon heyetten destek mesajı

Heyetin başkanlığını daha önce İnciraltı’nda kıyı temizliği Guinness Dünya Rekoru girişiminde bulunan Japon Smart Hotel Solutions CEO’su Hirotaka Takashiho yürüttü.

Japon temsilciler:
Körfez temizliği çalışmalarına destek verebileceklerini
Planlanan uluslararası toplantıya katkı sunabileceklerini
Mavi yolculuk ve kıyı turizmi alanlarında ortak projelerin gündemde olduğunu
iletti.

Gastronomi de gündemde

Toplantıda ayrıca İzmir ile Japonya arasında gastronomi alanında iş birliğinin geliştirilmesi de ele alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.