Uşakspor’daki bağış skandalı Meclis’te gündem oldu
Uşakspor’daki bağış skandalı Meclis’te gündem oldu
Uşakspor’da zorla bağış toplandığı iddiaları TBMM’ye taşındı. Milletvekili İsmail Güneş, konunun araştırılmasını istedi
TFF 3. Lig 4. Grup takımlarından Uşakspor’da zorla bağış toplandığı ve toplanan yardımların şahıs hesaplarına yatırıldığı iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı.
Milletvekili Güneş’ten soru önergesi
AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşakspor için zorla bağış toplandığı ve toplanan paraların kulüp yerine şahıs hesaplarına yönlendirildiği iddialarının araştırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na soru önergesi verdi.
Güneş, önergesinde “Vatandaşlarımızın uyarılarını dikkate alıyoruz. Gerçeklerin ortaya çıkması için yasal süreçleri takip ediyoruz. Milletimizin mağdur edilmesine asla izin vermeyiz” ifadelerine yer verdi.
“Bağışlar şahsi hesaplara mı yatırıldı?”
Milletvekili Güneş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Uşak Belediye Başkanı ve ekibinin bazı şahıs ve şirketleri zorla bağış yapmaya yönlendirdiği iddialarını gündeme taşıdı.
Güneş, açıklamasında şu soruları yöneltti:
“ Uşakspor A.Ş. adına 2024/2025 futbol sezonu için ne kadar bağış yapılmıştır ve bu paralar nerelere harcanmıştır? Bağışların şahsi hesaplara aktarıldığı doğru mudur? Eğer doğruysa, yapılan işlemler Türk Ceza Kanunu kapsamında suç teşkil etmekte midir?”
Konu yasal süreçte
İddiaların ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimlerinin konuyu incelemeye alması bekleniyor. Uşak kamuoyunda ise gelişmeler yakından takip ediliyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
