İBB yolsuzluk soruşturması: İmamoğlu ailesinden iki isim emniyette

GÜNDEM/GÜNCEL (HABER MERKEZİ ) - | 05.11.2025 - 10:35, Güncelleme: 05.11.2025 - 10:35 203 kez okundu.
 

İBB yolsuzluk soruşturması: İmamoğlu ailesinden iki isim emniyette

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik devam eden yolsuzluk soruşturması kapsamında, Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu ile oğlu Selim İmamoğlu, şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere emniyete geldi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu ile oğlu Selim İmamoğlu, şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Soruşturma kapsamında ifade işlemleri sürüyor İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında yer aldığı zanlılar hakkında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat karıştırmak” gibi suçlamalar yöneltilmişti. Hasan İmamoğlu ile Selim İmamoğlu’nun, “rüşvet” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlamalarıyla ilgili olarak ifade verdikleri öğrenildi. Adli kontrol tedbiri uygulanmıştı Soruşturma kapsamında, Hasan ve Selim İmamoğlu hakkında dün akşam saatlerinde yurt dışına çıkış yasağı kararı verilmişti. Savcılık kaynakları, ifade sürecinin ardından yeni bir adli işlem uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin kararın ilerleyen saatlerde netleşeceğini belirtti. Yargı süreci devam ediyor Soruşturma dosyası henüz tamamlanmadı. Ekrem İmamoğlu ve diğer şüpheliler hakkındaki suçlamalar iddia aşamasında bulunuyor. Mahkeme süreci tamamlanana kadar, dosyada yer alan kişilerin suçlu olduğu yönünde kesin bir hüküm bulunmamaktadır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik devam eden yolsuzluk soruşturması kapsamında, Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu ile oğlu Selim İmamoğlu, şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere emniyete geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu ile oğlu Selim İmamoğlu, şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi.

Soruşturma kapsamında ifade işlemleri sürüyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında yer aldığı zanlılar hakkında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat karıştırmak” gibi suçlamalar yöneltilmişti.

Hasan İmamoğlu ile Selim İmamoğlu’nun, “rüşvet” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlamalarıyla ilgili olarak ifade verdikleri öğrenildi.

Adli kontrol tedbiri uygulanmıştı

Soruşturma kapsamında, Hasan ve Selim İmamoğlu hakkında dün akşam saatlerinde yurt dışına çıkış yasağı kararı verilmişti.
Savcılık kaynakları, ifade sürecinin ardından yeni bir adli işlem uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin kararın ilerleyen saatlerde netleşeceğini belirtti.

Yargı süreci devam ediyor

Soruşturma dosyası henüz tamamlanmadı.
Ekrem İmamoğlu ve diğer şüpheliler hakkındaki suçlamalar iddia aşamasında bulunuyor.
Mahkeme süreci tamamlanana kadar, dosyada yer alan kişilerin suçlu olduğu yönünde kesin bir hüküm bulunmamaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.