Türkiye’nin huzur ve güvenliğini sağlayan Jandarma Teşkilatı, kuruluşunun 186. yılını Uşak’ta düzenlenen resmi törenle kutladı. 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Jandarma’nın milletin yanında olma vurgusu yapıldı.

A W476088 02

Törenin başlangıcı ve anlamı

Tören, Uşak 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda anıta çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda, Jandarma’nın 186 yıldır ülkenin bölünmez bütünlüğü ve halkın huzuru için verdiği mücadele vurgulandı.

A W476088 04

Ferdi Zeyrek’in ardından Manisa’da başkanlık seçimi: 16 Haziran’da belirlenecek
Ferdi Zeyrek’in ardından Manisa’da başkanlık seçimi: 16 Haziran’da belirlenecek
İçeriği Görüntüle

İl Jandarma Komutanı Semiz’den anlamlı mesaj

Uşak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, konuşmasında Jandarma Teşkilatı’nın gece-gündüz, her koşulda milletin yanında olduğunu belirtti. Semiz, “Jandarma, adaletli, sevgi dolu ve kucaklayıcı yaklaşımıyla halkımızın güvenini kazanmış, bundan sonra da bu sorumluluğu sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

A W476088 03

Protokol ve halkın katılımı

Törene Uşak Vali Yardımcısı Önder Can, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Jandarma Komutanı Fahri Semiz, askerler ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar, Jandarma teşkilatının tarihine ve görev bilincine saygılarını sundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ