Karşıyaka Belediyesi'ne ait yüzme havuzunda yapılan ücret artışı tartışma yarattı. Özellikle belediyenin yüzme takımı üyelik aidatlarına getirilen yaklaşık %50 oranındaki zam, bölge halkı tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Aidat 1300 TL'den 1900 TL'ye Yükseldi

Belediye tarafından yapılan yeni düzenlemeyle birlikte, yüzme takımı üyelik ücreti 1300 TL'den 1900 TL'ye yükseltildi. Zam kararının ardından sosyal medya başta olmak üzere çeşitli platformlarda tepkiler çığ gibi büyüdü.

Buca’da hijyen sorunu: Market önü temizlenmiyor
Buca’da hijyen sorunu: Market önü temizlenmiyor
İçeriği Görüntüle

Vatandaştan Sert Eleştiri: "Hangi Memur %50 Zam Aldı?"

Zamma tepki gösteren vatandaşlar, "Hangi çalışan yüzde 50 maaş zammı aldı da hizmet bu kadar arttı?" diyerek kararın orantısız olduğunu savundu. Özellikle sporcu aileleri, bu durumun çocuklarının spora devam etmesini zorlaştıracağını belirtti.

Sosyal Belediyecilik Tartışması

Karşıyaka gibi sosyal belediyecilik anlayışıyla öne çıkan bir belediyenin, spor hizmetlerinde bu denli yüksek oranlı bir fiyat artışı yapması kamuoyunda eleştiri konusu oldu. Bazı yurttaşlar, belediyelerin kamu hizmetlerinde erişilebilirliği koruması gerektiğini vurgularken, diğerleri ise artan enerji ve bakım maliyetlerinin bu kararda etkili olabileceğini savundu.

Belediye Cephesinden Açıklama Bekleniyor

Karşıyaka Belediyesi'nden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, zam kararının gerekçesi ve kalıcı olup olmayacağı merakla bekleniyor. Öte yandan spor kulübü üyeleri, ücretlerin yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulunuyor.