Türk Kadınına Uluslararası Gurur: Başak Ovacık, Avrupa Üniversiteli Kadınlar Derneği (UWE) Başkanlığına Seçildi

EĞİTİM (HABER MERKEZİ ) - | 15.11.2025 - 12:11, Güncelleme: 15.11.2025 - 12:11 1029 kez okundu.
 

Türk Kadınına Uluslararası Gurur: Başak Ovacık, Avrupa Üniversiteli Kadınlar Derneği (UWE) Başkanlığına Seçildi

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Genel Merkez üyesi ve CIR temsilcisi Başak Ovacık, Avrupa Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin (UWE) yapılan genel kurulunda 22 üye ülkenin tamamının oyunu alarak Başkan seçildi. Ovacık’ın bu tarihi başarısı, yalnızca TÜKD camiası için değil, Türkiye adına da uluslararası düzeyde büyük bir gurur yarattı
UWE’nin en üst yönetim koltuğuna bir Türk kadınının seçilmesi, kadın hareketi açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Kadınların akademide, sivil toplumda ve karar alma mekanizmalarında güçlenmesi adına yürütülen çalışmaların küresel ölçekte karşılık bulması, Türkiye’deki kadın örgütlenmelerine de yeni bir vizyon kazandırdı. TÜKD İzmir Şube Başkanı Semra Marmara’dan Tebrik Mesajı TÜKD İzmir Şube Başkanı Semra Marmara, Başak Ovacık’ın başkanlığa seçilmesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Avrupa Üniversiteli Kadınlar Derneği (UWE) Başkanlığına seçilen Sayın Başak Ovacık’ı yürekten kutluyoruz. Bir Türk kadınının bu önemli göreve getirilmiş olması, yalnızca Derneğimiz için değil, ülkemiz için de büyük bir gurur kaynağıdır. Başak Hanım’ın Türkiye’deki kadın örgütlenmelerine, genç kuşaklara ve tüm üyelerimize ilham olacağına inanıyoruz. Kendisine başarılar diliyoruz.” Başkan Ovacık’ın UWE’de yürüteceği çalışmaların, hem uluslararası kadın dayanışmasına hem de Türkiye’de kadın haklarının güçlenmesine önemli katkılar sunması bekleniyor.  
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Genel Merkez üyesi ve CIR temsilcisi Başak Ovacık, Avrupa Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin (UWE) yapılan genel kurulunda 22 üye ülkenin tamamının oyunu alarak Başkan seçildi. Ovacık’ın bu tarihi başarısı, yalnızca TÜKD camiası için değil, Türkiye adına da uluslararası düzeyde büyük bir gurur yarattı

UWE’nin en üst yönetim koltuğuna bir Türk kadınının seçilmesi, kadın hareketi açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Kadınların akademide, sivil toplumda ve karar alma mekanizmalarında güçlenmesi adına yürütülen çalışmaların küresel ölçekte karşılık bulması, Türkiye’deki kadın örgütlenmelerine de yeni bir vizyon kazandırdı.

TÜKD İzmir Şube Başkanı Semra Marmara’dan Tebrik Mesajı

TÜKD İzmir Şube Başkanı Semra Marmara, Başak Ovacık’ın başkanlığa seçilmesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Avrupa Üniversiteli Kadınlar Derneği (UWE) Başkanlığına seçilen Sayın Başak Ovacık’ı yürekten kutluyoruz. Bir Türk kadınının bu önemli göreve getirilmiş olması, yalnızca Derneğimiz için değil, ülkemiz için de büyük bir gurur kaynağıdır. Başak Hanım’ın Türkiye’deki kadın örgütlenmelerine, genç kuşaklara ve tüm üyelerimize ilham olacağına inanıyoruz. Kendisine başarılar diliyoruz.”
Başkan Ovacık’ın UWE’de yürüteceği çalışmaların, hem uluslararası kadın dayanışmasına hem de Türkiye’de kadın haklarının güçlenmesine önemli katkılar sunması bekleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.