Müsavat Dervişoğlu'ndan Ordu’da dikkat çeken çıkış

SİYASET/POLİTİKA (BÜLTEN) - MAİL ADRESİMİZE GÖNDERİLEN HABERLER | 22.11.2025 - 17:38, Güncelleme: 22.11.2025 - 17:38 386 kez okundu.
 

Müsavat Dervişoğlu'ndan Ordu’da dikkat çeken çıkış

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ordu’da yaptığı konuşmada İmralı’ya yönelik komisyon kararını “korsan” olarak nitelendirdi ve tanımadığını söyledi
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ordu İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, İmralı sürecine ilişkin kurulan komisyonun aldığı kararı “korsan” olarak nitelendirdi. Dervişoğlu, komisyonun İmralı’ya gitme kararını tanımadığını söyledi ve Meclisin bu sürece ortak edilmesine tepki gösterdi. Komisyonun İmralı kararına sert tepki Dervişoğlu, “korsan komisyon” olarak adlandırdığı yapının aldığı kararların meşru olmadığını ifade etti. Oylamada AK Parti, MHP, DEM Parti ve iki küçük partinin İmralı’ya gitme yönünde irade ortaya koyduğunu belirtti. Dervişoğlu, “Bu karar Meclisin değil, siyasi bir hesaplaşmanın parçasıdır. Komisyonu ve Meclisi bu suça ortak edemezsiniz” dedi. “Devlet ile teröristin eşitlenmesine karşıyız” Konuşmasında sürecin yöntemlerine karşı olduklarını vurgulayan Dervişoğlu, Türkiye’nin terörle mücadelesinin devlet ilkesinden ayrılmaması gerektiğini söyledi. “Biz terörsüz Türkiye’ye karşı değiliz. Terörist ile devleti eşitleyen yaklaşıma karşıyız” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın komisyon kararını Meclise bıraktığını belirten Dervişoğlu, bunun siyasi sorumlulukla bağdaşmadığını savundu: “Eğer komisyonun gitmesini istiyorsa, bunu kendisi açıkça ifade eder. Meclise havale edilmesi, bu işin doğru olmadığını en az bizim kadar bildiğini gösteriyor.” “Ortaklar ortaya çıktı” açıklaması Komisyon kararına destek veren partileri eleştiren Dervişoğlu, bu süreçte seçmenlerin değil, karar veren siyasi aktörlerin sorumluluğu olduğunu söyledi: “Ordu’daki hiçbir seçmen bu kararın ortağı değildir. Ortaklar Meclis’teki oylamada ortaya çıkmıştır.” “Bu plan, Öcalan’ı serbest bırakma girişimidir” iddiası Dervişoğlu, komisyondan çıkan kararın Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasına yönelik bir zemin hazırladığını ileri sürdü: “Bu plan, Öcalan denen caniyi serbest bırakma planıdır. Buna asla izin vermeyeceğiz.” “İYİ Parti merkez siyaseti yeniden inşa edecektir” Konuşmasının geniş bölümünde partinin hedeflerine değinen Dervişoğlu, merkez sağın yeniden inşa edilmesi gerektiğini ve İYİ Parti’nin bu görevi üstleneceğini söyledi. Ordu’da yoğun ilgi Partililerin yoğun katılım gösterdiği kongrede Dervişoğlu, Ordu’nun siyasette güçlü bir aktör olacağını belirterek hedeflerinin yüksek olduğunu ifade etti.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ordu’da yaptığı konuşmada İmralı’ya yönelik komisyon kararını “korsan” olarak nitelendirdi ve tanımadığını söyledi

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ordu İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, İmralı sürecine ilişkin kurulan komisyonun aldığı kararı “korsan” olarak nitelendirdi. Dervişoğlu, komisyonun İmralı’ya gitme kararını tanımadığını söyledi ve Meclisin bu sürece ortak edilmesine tepki gösterdi.


Komisyonun İmralı kararına sert tepki

Dervişoğlu, “korsan komisyon” olarak adlandırdığı yapının aldığı kararların meşru olmadığını ifade etti. Oylamada AK Parti, MHP, DEM Parti ve iki küçük partinin İmralı’ya gitme yönünde irade ortaya koyduğunu belirtti.

Dervişoğlu, “Bu karar Meclisin değil, siyasi bir hesaplaşmanın parçasıdır. Komisyonu ve Meclisi bu suça ortak edemezsiniz” dedi.

“Devlet ile teröristin eşitlenmesine karşıyız”

Konuşmasında sürecin yöntemlerine karşı olduklarını vurgulayan Dervişoğlu, Türkiye’nin terörle mücadelesinin devlet ilkesinden ayrılmaması gerektiğini söyledi.

“Biz terörsüz Türkiye’ye karşı değiliz. Terörist ile devleti eşitleyen yaklaşıma karşıyız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın komisyon kararını Meclise bıraktığını belirten Dervişoğlu, bunun siyasi sorumlulukla bağdaşmadığını savundu:

“Eğer komisyonun gitmesini istiyorsa, bunu kendisi açıkça ifade eder. Meclise havale edilmesi, bu işin doğru olmadığını en az bizim kadar bildiğini gösteriyor.”

“Ortaklar ortaya çıktı” açıklaması

Komisyon kararına destek veren partileri eleştiren Dervişoğlu, bu süreçte seçmenlerin değil, karar veren siyasi aktörlerin sorumluluğu olduğunu söyledi:

“Ordu’daki hiçbir seçmen bu kararın ortağı değildir. Ortaklar Meclis’teki oylamada ortaya çıkmıştır.”

“Bu plan, Öcalan’ı serbest bırakma girişimidir” iddiası

Dervişoğlu, komisyondan çıkan kararın Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasına yönelik bir zemin hazırladığını ileri sürdü:

“Bu plan, Öcalan denen caniyi serbest bırakma planıdır. Buna asla izin vermeyeceğiz.”

İYİ Parti merkez siyaseti yeniden inşa edecektir”

Konuşmasının geniş bölümünde partinin hedeflerine değinen Dervişoğlu, merkez sağın yeniden inşa edilmesi gerektiğini ve İYİ Parti’nin bu görevi üstleneceğini söyledi.

Ordu’da yoğun ilgi

Partililerin yoğun katılım gösterdiği kongrede Dervişoğlu, Ordu’nun siyasette güçlü bir aktör olacağını belirterek hedeflerinin yüksek olduğunu ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.