Marmaris’te doğallığıyla öne çıkan köy kahvaltısı
Marmaris’te doğallığıyla öne çıkan köy kahvaltısı
Marmaris Hisarönü’nde 30 yıldır devam eden topraktan sofraya köy kahvaltısı geleneği, doğal ürünler ve yöresel tatlarla yaşatılıyor
Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Mahallesi’nde yaklaşık 30 yıldır sürdürülen “topraktan sofraya” geleneği, yöresel ürünlerin sunulduğu köy kahvaltılarıyla yaşatılıyor.
Köşem Hisarönü’nde aile işletmesi geleneği
1996 yılında kurulan Köşem Hisarönü Restaurant, Marmaris’te köy kahvaltısı denilince akla gelen ilk mekanlardan biri olarak biliniyor. Restoranın mutfağında Ayşe Tok ve kadın yardımcıları yemekleri hazırlarken, işletmenin yönetimini oğlu İbrahim Tok üstleniyor.
Yöresel ürünler sofraya taşınıyor
Restoranda, Tok ailesinin kendi üretimi tavuk ve yumurtaların yanı sıra sebze ve meyveler de Hisarönü köylülerinden temin ediliyor. Böylece kahvaltı sofralarında tamamen doğal ve yerel ürünler yer alıyor.
Geleneksel lezzetler ve etkinlikler
Mekanda gün boyu serpme köy kahvaltısının yanı sıra odun fırınında pişen köy ekmeği, pide, pizza, lahmacun ve ızgara et çeşitleri sunuluyor. Cumartesi akşamları ise canlı müzik etkinlikleri düzenleniyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.