Kuva-yi Milliye Anı Evi İzmir’de ziyarete açıldı

KÜLTÜR/SANAT/EDEBİYAT (HABER MERKEZİ ) - | 14.12.2025 - 10:58, Güncelleme: 14.12.2025 - 15:03 1549 kez okundu.
 

Kuva-yi Milliye Anı Evi İzmir’de ziyarete açıldı

İzmir Varyant Yokuşu’nda açılan Kuva-yi Milliye Anı Evi, Kurtuluş Savaşı’na ait özgün eserlerle tarihi bugüne taşıyor
  Kuva-yi Milliye Anı Evi, İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Varyant Yokuşu’nda ziyarete açıldı. Kurtuluş Savaşı dönemine ait özgün parça ve fotoğrafların yer aldığı mekân, milli mücadelenin hafızasını yaşatmayı amaçlıyor. Tarihi miras Varyant Yokuşu’nda hayat buldu İzmir Varyant Yokuşu 411 Sokak’ta yer alan anı evi, özellikle gazilerin çocukları tarafından hazırlanan özel eserlerle oluşturuldu. Kurtuluş Savaşı yıllarından kalan kişisel eşyalar, belgeler ve fotoğraflar bir araya getirilerek ziyaretçilere sunuldu. Bağışla düzenlenen anı evi Anı evi, Gazi Hüseyin Akbaş’ın oğlu Cengaver Akbaş tarafından yapılan bağışla düzenlendi. Evde sergilenen eserlerin büyük bölümünü, savaş döneminde kullanılan ve ailelerden miras kalan özgün parçalar oluşturuyor. Açılışa Konak Belediye Başkanı da katıldı Anı evinin açılışına Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınar Mutlu da katıldı. Mutlu, törende yaptığı konuşmada tarihi değerleri korumanın ve gelecek kuşaklara aktarmanın önemine dikkat çekti. Yapılan çalışmanın, milli hafızanın canlı tutulması açısından anlamlı olduğunu vurguladı. Dönemin kostümleri ilgi gördü Ziyarette, Kurtuluş Savaşı dönemine birebir uygun şekilde hazırlanan kostümler de dikkat çekti. Mekânın restore edilmeden, özgün hali korunarak ziyarete açılması ise anı evine ayrı bir tarihsel atmosfer kazandırdı. Ziyaretler sınırlı sayıda yapılıyor Anı evi, yapının korunması amacıyla aynı anda en fazla beş kişilik gruplar halinde gezilebiliyor. Ziyaretçiler, sırayla içeri alınarak evi inceleme fırsatı buluyor.          
İzmir Varyant Yokuşu’nda açılan Kuva-yi Milliye Anı Evi, Kurtuluş Savaşı’na ait özgün eserlerle tarihi bugüne taşıyor

 

Kuva-yi Milliye Anı Evi, İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Varyant Yokuşu’nda ziyarete açıldı. Kurtuluş Savaşı dönemine ait özgün parça ve fotoğrafların yer aldığı mekân, milli mücadelenin hafızasını yaşatmayı amaçlıyor.

Tarihi miras Varyant Yokuşu’nda hayat buldu

İzmir Varyant Yokuşu 411 Sokak’ta yer alan anı evi, özellikle gazilerin çocukları tarafından hazırlanan özel eserlerle oluşturuldu. Kurtuluş Savaşı yıllarından kalan kişisel eşyalar, belgeler ve fotoğraflar bir araya getirilerek ziyaretçilere sunuldu.

Bağışla düzenlenen anı evi

Anı evi, Gazi Hüseyin Akbaş’ın oğlu Cengaver Akbaş tarafından yapılan bağışla düzenlendi. Evde sergilenen eserlerin büyük bölümünü, savaş döneminde kullanılan ve ailelerden miras kalan özgün parçalar oluşturuyor.

Açılışa Konak Belediye Başkanı da katıldı

Anı evinin açılışına Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınar Mutlu da katıldı. Mutlu, törende yaptığı konuşmada tarihi değerleri korumanın ve gelecek kuşaklara aktarmanın önemine dikkat çekti. Yapılan çalışmanın, milli hafızanın canlı tutulması açısından anlamlı olduğunu vurguladı.

Dönemin kostümleri ilgi gördü

Ziyarette, Kurtuluş Savaşı dönemine birebir uygun şekilde hazırlanan kostümler de dikkat çekti. Mekânın restore edilmeden, özgün hali korunarak ziyarete açılması ise anı evine ayrı bir tarihsel atmosfer kazandırdı.

Ziyaretler sınırlı sayıda yapılıyor

Anı evi, yapının korunması amacıyla aynı anda en fazla beş kişilik gruplar halinde gezilebiliyor. Ziyaretçiler, sırayla içeri alınarak evi inceleme fırsatı buluyor.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.