Karşıyaka Belediyesi’nden 25 Kasım farkındalık etkinliği

İZMİR (BÜLTEN) - MAİL ADRESİMİZE GÖNDERİLEN HABERLER | 26.11.2025 - 11:28, Güncelleme: 26.11.2025 - 11:28 21 kez okundu.
 

Karşıyaka Belediyesi’nden 25 Kasım farkındalık etkinliği

Karşıyaka Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde ‘Şiddete Karşı Ses Çıkar’ yürüyüşü düzenleyerek dayanışma zinciri oluşturdu
Karşıyaka Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, ‘Şiddete Karşı Ses Çıkar’ yürüyüşü düzenledi. Katılımcılar Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı çevresinde dayanışma zinciri oluşturarak kadına yönelik şiddete karşı birlik mesajı verdi. Sembol ve Toplumsal Farkındalık Karşıyaka Belediyesi ana hizmet binası önünde kurulan pano, vatandaşların mor alçı parçalarını yapıştırmasıyla tamamlandı. “Kırıldığımız yerden birlikte güçleniriz” mesajını simgeleyen sembolün son parçasını Başkan Yıldız Ünsal yerleştirdi. Başkan Ünsal, etkinliğin toplumsal farkındalık yaratmayı ve kadın dayanışmasını güçlendirmeyi amaçladığını belirtti. Şiddete Karşı Yürüyüş Başkan Ünsal’ın sembolü tamamlamasının ardından yürüyüş başladı. Katılımcılar, ellerindeki “Kadına şiddete hayır” ve “Şiddete dur de” gibi sloganlarla Çarşı’dan Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’na yürüdü. Anıt çevresinde kenetlenen katılımcılar, dayanışma zinciri oluşturarak kadına yönelik şiddete karşı birlikte durduklarını gösterdi. Yürüyüşe CHP, İYİ Parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Başkan Ünsal’dan Dayanışma Mesajı Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, konuşmasında şunları söyledi: “Kadına yönelik şiddet, insan haklarına aykırı bir gerçektir. Kadınlar sustukça toplum susar, kadınlar direnirse şiddet yenilir. Karşıyaka Belediyesi olarak bu mücadelede aktif bir tarafız. Dayanışma zincirimiz, kalplerimizin ve umudumuzun birleşmesidir. Kadınların özgürce ve eşit haklarla yaşadığı bir toplum için mücadele etmeye devam edeceğim. Yaşasın eşitlik, dayanışma ve kadınların özgür mücadelesi.”
Karşıyaka Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde ‘Şiddete Karşı Ses Çıkar’ yürüyüşü düzenleyerek dayanışma zinciri oluşturdu

Karşıyaka Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, ‘Şiddete Karşı Ses Çıkar’ yürüyüşü düzenledi. Katılımcılar Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı çevresinde dayanışma zinciri oluşturarak kadına yönelik şiddete karşı birlik mesajı verdi.

Sembol ve Toplumsal Farkındalık

Karşıyaka Belediyesi ana hizmet binası önünde kurulan pano, vatandaşların mor alçı parçalarını yapıştırmasıyla tamamlandı. “Kırıldığımız yerden birlikte güçleniriz” mesajını simgeleyen sembolün son parçasını Başkan Yıldız Ünsal yerleştirdi.

Başkan Ünsal, etkinliğin toplumsal farkındalık yaratmayı ve kadın dayanışmasını güçlendirmeyi amaçladığını belirtti.

Şiddete Karşı Yürüyüş

Başkan Ünsal’ın sembolü tamamlamasının ardından yürüyüş başladı. Katılımcılar, ellerindeki “Kadına şiddete hayır” ve “Şiddete dur de” gibi sloganlarla Çarşı’dan Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’na yürüdü.

Anıt çevresinde kenetlenen katılımcılar, dayanışma zinciri oluşturarak kadına yönelik şiddete karşı birlikte durduklarını gösterdi. Yürüyüşe CHP, İYİ Parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Başkan Ünsal’dan Dayanışma Mesajı

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, konuşmasında şunları söyledi:
“Kadına yönelik şiddet, insan haklarına aykırı bir gerçektir. Kadınlar sustukça toplum susar, kadınlar direnirse şiddet yenilir. Karşıyaka Belediyesi olarak bu mücadelede aktif bir tarafız. Dayanışma zincirimiz, kalplerimizin ve umudumuzun birleşmesidir. Kadınların özgürce ve eşit haklarla yaşadığı bir toplum için mücadele etmeye devam edeceğim. Yaşasın eşitlik, dayanışma ve kadınların özgür mücadelesi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.