İzmir’in nostaljik sokağında arabesk rüzgarı
İzmir’in nostaljik sokağında arabesk rüzgarı
İzmir Konak’ta Eren Karadiken, Ferdi Tayfur hayranlığını çay ocağı ve giyim tarzında yaşatıyor. Mahalle sakinleri ve ziyaretçiler nostaljik atmosferi keyifle deneyimliyor
İzmir Konak’ta yaşayan Eren Karadiken, Ferdi Tayfur hayranlığını hem giyim tarzında hem de çay ocağı dekorasyonunda yaşatarak mahalleye nostalji rüzgarı estiriyor. Ziyaretçiler ve mahalle sakinleri, mekânın atmosferinden büyük keyif alıyor.
Çay ocağı Ferdi Tayfur temalı nostalji durağı
Kahramanlar Mahallesi’nde işlettiği çay ocağını Ferdi Tayfur’un albüm kapakları, film afişleri ve fotoğraflarıyla süsleyen Karadiken, mekânda sürekli plak çaldığını söyledi. Ziyaretçiler, bu nostaljik atmosferden büyük keyif alıyor ve Karadiken ile sık sık fotoğraf çektiriyor.
Hayranlık aileden geliyor
Karadiken, Ferdi Tayfur hayranlığının ağabeyinden geldiğini belirterek, “Ağabeyim kendisi çok büyük Ferdi Tayfur hayranıdır. Ondan bize bulaştı ve Ferdi Tayfur dürüst bir adam olduğu için biz de ona aşık olduk” dedi. Giyim tarzını da sanatçıya benzetmeye çalıştığını ifade etti.
Ailenin genç nesli de Ferdi Tayfur izinde
Eren Karadiken’in yeğeni 15 yaşındaki Ferdi Tayfur Karadiken, ismini taşımaktan gurur duyuyor ve “Ferdi Tayfur’la büyüdüm. O öldüğünde evde bir eksiklik vardı. Hayatım boyunca da onunla yaşamaya devam edeceğim” dedi.
Mahallede ilgi odağı
Karadiken’in yaşattığı nostalji, mahalle sakinleri tarafından da ilgiyle karşılanıyor. Mahalle sakini Ömer Ateşci, “Bu mahalle komple Ferdi Tayfurcudur. Eren de bu sevgiyi yaşatıyor. Çay ocağına geliyoruz, plaklar dinleniyor, eski günleri hatırlıyoruz. Çok güzel bir ortam oluşturdu” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
