İzmir’de Kadınların Katılımını Güçlendiren Toplantı
İzmir’de Kadınların Katılımını Güçlendiren Toplantı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadın, çocuk ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çalışan 30 sivil toplum kuruluşuyla bir araya gelerek mevcut çalışmalar ve yeni hedefler için ortak bir değerlendirme toplantısı yaptı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadın, çocuk ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanında faaliyet gösteren 30 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla kapsamlı bir değerlendirme toplantısı düzenledi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesi yapılan buluşmada mevcut politikalar, sürdürülen projeler ve yeni dönem hedefleri masaya yatırıldı.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliği politikaları, 2025–2027 Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) ve kent genelinde sürdürülen eşitlik temelli çalışmalar hakkında kapsamlı bir sunum yapıldı.
Toplantı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay’ın açılış konuşmasıyla başladı.
Okyay, kadın ve çocukların güvenli, adil ve eşit bir yaşam sürebilmesi için yerel yönetimlere önemli sorumluluklar düştüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Toplumun hiçbir kesimini geride bırakmayan bir anlayışla üstümüze düşeni en kapsamlı şekilde yapmaya devam edeceğiz. Kadına yönelik şiddetle mücadelede ve toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarının hayata geçirilmesinde sivil toplumun katkısı çok değerli.”
Kadın ve çocuklar için adil yaşam
Toplantıya Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Anıl Kaçar ile Kadın Çalışmaları Şube Müdürü Berna Yurdusev Payamlıdağ da katıldı. Katılımcı STK temsilcileri; şiddetle mücadelede kurumlar arası koordinasyonun artırılması, kadınlar için erişilebilir destek mekanizmalarının güçlendirilmesi ve kadınların sosyal yaşama aktif katılımının teşvik edilmesi gibi başlıklarda önerilerini paylaştı.
25 Kasım’a yönelik ortak görünürlük çalışmaları, eşgüdümlü etkinlikler ve dayanışma faaliyetlerinin de ele alındığı toplantı, karşılıklı görüş alışverişiyle interaktif bir şekilde sürdü.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
