İzmir’de Erzurum Tanıtım Günleri Coşkuyla Başladı

İZMİR (BÜLTEN) - MAİL ADRESİMİZE GÖNDERİLEN HABERLER | 25.11.2025 - 12:04, Güncelleme: 25.11.2025 - 12:07 54 kez okundu.
 

İzmir’de Erzurum Tanıtım Günleri Coşkuyla Başladı

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlik, Çiğli’de başladı. 25-30 Kasım tarihleri arasında Erzurum’un kültürü, yöresel ürünleri ve gastronomisi İzmirli ziyaretçilerle buluşacak
Ege’nin incisi İzmir, 25–30 Kasım tarihleri arasında Erzurum’un kültürünü, gastronomisini ve yöresel ürünlerini ağırlıyor. Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu’nun organize ettiği Erzurum Tanıtım, Yöresel Ürünler ve Gastronomi Günleri, Çiğli’de büyük bir katılımla başladı. Ücretsiz Cağ Kebabı ve Yoğun İlgi Etkinlik kapsamında Çiğli Kasaplar Meydanı’nda halka ücretsiz cağ kebabı dağıtıldı. Dağıtım saatinden çok önce başlayan yoğunluk uzun kuyruklar oluştururken, ziyaretçiler hem Erzurum’un meşhur lezzetini tatma fırsatı buldu hem de etkinliğin coşkusunu deneyimledi. Erzurum Kültürü İzmir’de Yaşatılıyor Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Başkanı Zakir Salmanoğlu, organizasyonun amacını şöyle özetledi: “Etkinlikle Erzurum’un kültürünü, gastronomisini ve yöresel değerlerini İzmir’e taşımayı hedefliyoruz. Cağ kebabımızdan kadayıf dolmamıza, Oltu taşından ehram dokumalarına kadar her ürün, memleketimizin öz değerlerini temsil ediyor. Gurbetteki hemşerilerimizi bir araya getiriyor ve İzmirli ziyaretçilere dadaş kültürünün misafirperverliğini sunuyoruz.” Etkinlik alanında kurulan stantlarda, Oltu taşı tesbih ve takıları, ehram dokumaları, Bardız kilimleri ve bakır işlemeli ürünler sergileniyor. Ayrıca civil peyniri, tereyağı, bal ve kadayıf dolması gibi coğrafi işaretli yöresel lezzetler tadım ve satış imkânıyla tanıtılıyor. Dadaş Ruhu Sahne Programlarıyla Canlanacak Festival süresince her gün yerel ve ulusal sanatçılar sahne alacak. Mustafa Özden, Dilek Şimşek, Ozan Reyhani, Zekai Dadaşcan, Bengü ve Coşkun Sabah gibi isimler, Erzurum kültürünü müzik ve sahne performanslarıyla yaşatacak. Dadaş Bar Ekibi’nin halk oyunları ve geleneksel gösterileri festivalin önemli etkinliklerinden biri olacak. Etkinlik Detayları Tarih ve Saat: 25–30 Kasım, 09.00 – 21.00/22.00 Yer: Çiğli Kaymakamlığı karşısı, büyük etkinlik alanı Program Takvimi: 25 Kasım Salı: Mustafa Özden, Ceyhun Can, Yaşar Tanrıverdi, İbrahim Güzelses, Mahmut Arı, Mithat Papağan, Doğan Alaca 26 Kasım Çarşamba: Simge Canlı Özkan, İdris Altuner, Ozan Reyhani, İzzet Sayni, Yaşar Aytan, Hayri Küçük 27 Kasım Perşembe: Özcan Türe, Sercan Turan, Harun Atmaca, Adem Yılmaz, Zekai Dadaşcan 28 Kasım Cuma: Bengü, Tekin Karabey, Ali Karabey, Dadaş Bar Ekibi 29 Kasım Cumartesi: Dilek Şimşek, Fuat Paşa, Amir, Fikret Ağırçelik, Canan Çağlı, Rahim Sağlam, Halis Topal 30 Kasım Pazar: Coşkun Sabah, Burak Maral, Ayaz Toprak, Seda Okuyucu, Fuat Türk, Hazar Taşkın
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlik, Çiğli’de başladı. 25-30 Kasım tarihleri arasında Erzurum’un kültürü, yöresel ürünleri ve gastronomisi İzmirli ziyaretçilerle buluşacak

Ege’nin incisi İzmir, 25–30 Kasım tarihleri arasında Erzurum’un kültürünü, gastronomisini ve yöresel ürünlerini ağırlıyor. Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu’nun organize ettiği Erzurum Tanıtım, Yöresel Ürünler ve Gastronomi Günleri, Çiğli’de büyük bir katılımla başladı.

Ücretsiz Cağ Kebabı ve Yoğun İlgi

Etkinlik kapsamında Çiğli Kasaplar Meydanı’nda halka ücretsiz cağ kebabı dağıtıldı. Dağıtım saatinden çok önce başlayan yoğunluk uzun kuyruklar oluştururken, ziyaretçiler hem Erzurum’un meşhur lezzetini tatma fırsatı buldu hem de etkinliğin coşkusunu deneyimledi.

Erzurum Kültürü İzmir’de Yaşatılıyor

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Başkanı Zakir Salmanoğlu, organizasyonun amacını şöyle özetledi:

“Etkinlikle Erzurum’un kültürünü, gastronomisini ve yöresel değerlerini İzmir’e taşımayı hedefliyoruz. Cağ kebabımızdan kadayıf dolmamıza, Oltu taşından ehram dokumalarına kadar her ürün, memleketimizin öz değerlerini temsil ediyor. Gurbetteki hemşerilerimizi bir araya getiriyor ve İzmirli ziyaretçilere dadaş kültürünün misafirperverliğini sunuyoruz.”

Etkinlik alanında kurulan stantlarda, Oltu taşı tesbih ve takıları, ehram dokumaları, Bardız kilimleri ve bakır işlemeli ürünler sergileniyor. Ayrıca civil peyniri, tereyağı, bal ve kadayıf dolması gibi coğrafi işaretli yöresel lezzetler tadım ve satış imkânıyla tanıtılıyor.

Dadaş Ruhu Sahne Programlarıyla Canlanacak

Festival süresince her gün yerel ve ulusal sanatçılar sahne alacak. Mustafa Özden, Dilek Şimşek, Ozan Reyhani, Zekai Dadaşcan, Bengü ve Coşkun Sabah gibi isimler, Erzurum kültürünü müzik ve sahne performanslarıyla yaşatacak. Dadaş Bar Ekibi’nin halk oyunları ve geleneksel gösterileri festivalin önemli etkinliklerinden biri olacak.

Etkinlik Detayları

Tarih ve Saat: 25–30 Kasım, 09.00 – 21.00/22.00
Yer: Çiğli Kaymakamlığı karşısı, büyük etkinlik alanı

Program Takvimi:

25 Kasım Salı: Mustafa Özden, Ceyhun Can, Yaşar Tanrıverdi, İbrahim Güzelses, Mahmut Arı, Mithat Papağan, Doğan Alaca

26 Kasım Çarşamba: Simge Canlı Özkan, İdris Altuner, Ozan Reyhani, İzzet Sayni, Yaşar Aytan, Hayri Küçük

27 Kasım Perşembe: Özcan Türe, Sercan Turan, Harun Atmaca, Adem Yılmaz, Zekai Dadaşcan

28 Kasım Cuma: Bengü, Tekin Karabey, Ali Karabey, Dadaş Bar Ekibi

29 Kasım Cumartesi: Dilek Şimşek, Fuat Paşa, Amir, Fikret Ağırçelik, Canan Çağlı, Rahim Sağlam, Halis Topal

30 Kasım Pazar: Coşkun Sabah, Burak Maral, Ayaz Toprak, Seda Okuyucu, Fuat Türk, Hazar Taşkın

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.