İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden unutulmaz yeni yıl konseri
İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden unutulmaz yeni yıl konseri
İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin geleneksel Yeni Yıl Konseri, 30 Aralık akşamı Bornova’da sanatseverlerle buluştu
İzmir Devlet Opera ve Balesi Yeni Yıl Konseri, 2026 yılına sayılı günler kala sanatseverleri klasik müziğin coşkusunda bir araya getirdi. Geleneksel konser, yoğun katılımla sahnelendi.

Konser Bornova’da sahnelendi
İzmirli sanatseverlerin ilgi gösterdiği konser, 30 Aralık 2025 Salı akşamı saat 20.00’de Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Necdet Aydın Sahnesi’nde gerçekleşti. Program, yeni yıl öncesinde izleyicilere müzik dolu bir akşam sundu.
Orkestra ve solistler sahnedeydi
Konserin orkestra şefliğini Kutay Maktay üstlendi. Sahne düzenlemesi Can El, ışık tasarımı Ceyhun Can Oğuz, barkovizyon tasarımı ise Ahmet Şeren tarafından hazırlandı.
Gecede soprano Beril Yürekli El ve Filiz Güneş, mezzo soprano Burcu Sayın ile bariton Cengiz Sayın solist olarak sahne aldı. Orkestranın Konzertmeister’lığını Kemal Tören üstlendi.

Klasik müziğin seçkin eserleri seslendirildi
Programda Johann Strauss’un Die Fledermaus uvertürü, An der schönen blauen Donau, Kaiser-Walzer ve Pizzicato Polka gibi yeni yıl konserlerinin vazgeçilmez eserleri yer aldı.
Ayrıca Brahms’ın Macar Dansları No:5, Bizet’nin Carmen operasından aryalar ile Lehár ve Kálmán’ın sevilen operet eserleri de izleyiciyle buluştu. Konser, izleyicilerin alkışlarla eşlik ettiği Radetzky Marşı ile sona erdi.

3 Ocak’ta yeniden sahnelenecek
İzmir Devlet Opera ve Balesi, geleneksel Yeni Yıl Konseri’ni 3 Ocak 2026 Cumartesi günü saat 15.00’te Bornova KSM Necdet Aydın Sahnesi’nde yeniden izleyiciyle buluşturacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


