CHP’den emekliler için zam çağrısı
CHP’den emekliler için zam çağrısı
CHP Sındırgı İlçe Başkanı Ahmet Alğın, Eylül ayı enflasyon verilerinin emeklilerin maaşlarını hızla erittiğini açıkladı.
CHP Sındırgı İlçe Başkanı Ahmet Alğın, TÜİK’in Eylül ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Alğın, emeklilerin alım gücünün ciddi şekilde eridiğini belirterek hükümete çağrıda bulundu.
Enflasyon verileri ve emekli maaşları
Alğın, açıklamasında, “TÜİK verilerine göre Eylül ayında enflasyon yüzde 3,23 olarak açıklandı. 9 aylık enflasyon ise yüzde 25,42’ye ulaştı. Piyasa beklentilerinin üzerinde açıklanan bu oranlar, emeklinin cebine yansıyacak maaş farkının sınırlı kalacağına işaret ediyor. Yıl sonunda yüzde 29-30 civarında bir enflasyon beklenirken, emekli maaşlarına yapılacak zam bunun çok gerisinde kalacak” dedi.
Somut örnekler
Alğın, somut verilerle durumu şöyle özetledi: “1 Temmuz’da 16.881 lira olan en düşük emekli aylığının alım gücü, Eylül sonunda 15.702 liraya düştü. ENAG verilerine göre ise bu rakam 15.186 liraya geriledi, yani 3 ayda 1.695 lira erime yaşandı.”
Hükümete çağrı
Alğın, emeklilerin yaşam standartlarının korunması için acil önlem alınması gerektiğini vurgulayarak, “Emeklilerimizin mağduriyeti göz ardı edilemez. Alım gücü eriyen bir maaşla temel ihtiyaçlarını karşılamak her geçen gün zorlaşıyor. Hükümet, emeklinin yanında durmalı ve gerçekçi bir zam politikası uygulamalıdır” ifadelerini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.