Attilâ İlhan’ın mirası genç kuşaklarla buluştu

İZMİR (BÜLTEN) - MAİL ADRESİMİZE GÖNDERİLEN HABERLER | 12.10.2025 - 11:04, Güncelleme: 12.10.2025 - 11:54 256 kez okundu.
 

Attilâ İlhan’ın mirası genç kuşaklarla buluştu

Karşıyaka Belediyesi, usta şair Attilâ İlhan için Banu Avar ve Biket İlhan’ın katıldığı anlamlı bir söyleşi düzenledi.
Karşıyaka, Attilâ İlhan’ı 100. doğum yılında andı Karşıyaka Belediyesi, kentin yetiştirdiği büyük edebiyat ustası Attilâ İlhan’ı doğumunun 100. yılında özel bir söyleşiyle anarak, sanatçının yaşamı ve eserlerini yeniden hatırlattı. Etkinlikte gazeteci-yazar Banu Avar ve Attilâ İlhan’ın eşi Biket İlhan, usta şairin hayatı ve düşünce dünyası hakkında katılımcılara kapsamlı bir sohbet sundu. “Yol gösterici bir isimdi” Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, söyleşi sırasında Attilâ İlhan’ın sadece şiirleriyle değil, halktan yana duruşu ve özgürlüğe olan inancıyla da yol gösterici olduğunu vurguladı. Ünsal, “Attilâ İlhan’ı sadece anmadık; düşüncelerini, kararlılığını ve Cumhuriyetçi çizgisini yeniden yaşadık. Karşıyaka, dizelerinde büyüyen bir kent olarak aydınlanmanın, özgürlüğün ve sanatın yanında durmaya devam edecek” dedi. Vefa yılına anlamlı final Karşıyaka Belediyesi, 2025’i “Attilâ İlhan Vefa Yılı” ilan etmiş, yıl boyunca sempozyumlar, şiir dinletileri, konserler, sergiler ve panellerle usta edebiyatçının mirası genç kuşaklarla buluşturulmuştu. Etkinlikler, “Körfez Vapuru ve Attilâ İlhan”, “Kent Konseyi Attilâ İlhan Korosu” konseri ve çeşitli söyleşileri kapsamıştı. Müzikli dinleti ile kapanış 13 Ekim Pazartesi akşamı, tiyatro sanatçısı Nazlı Kayı ile piyanist ve besteci Nihat Demirkol’un sahne alacağı “Attilâ İlhan Şiirinde İncesaz” isimli müzikli dinleti ile Vefa Yılı anlamlı bir final yapacak. Etkinlik, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak ve tüm sanatseverlerin katılımına açık olacak.
Karşıyaka Belediyesi, usta şair Attilâ İlhan için Banu Avar ve Biket İlhan’ın katıldığı anlamlı bir söyleşi düzenledi.

Karşıyaka, Attilâ İlhan’ı 100. doğum yılında andı

Karşıyaka Belediyesi, kentin yetiştirdiği büyük edebiyat ustası Attilâ İlhan’ı doğumunun 100. yılında özel bir söyleşiyle anarak, sanatçının yaşamı ve eserlerini yeniden hatırlattı. Etkinlikte gazeteci-yazar Banu Avar ve Attilâ İlhan’ın eşi Biket İlhan, usta şairin hayatı ve düşünce dünyası hakkında katılımcılara kapsamlı bir sohbet sundu.

“Yol gösterici bir isimdi”


Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, söyleşi sırasında Attilâ İlhan’ın sadece şiirleriyle değil, halktan yana duruşu ve özgürlüğe olan inancıyla da yol gösterici olduğunu vurguladı. Ünsal, “Attilâ İlhan’ı sadece anmadık; düşüncelerini, kararlılığını ve Cumhuriyetçi çizgisini yeniden yaşadık. Karşıyaka, dizelerinde büyüyen bir kent olarak aydınlanmanın, özgürlüğün ve sanatın yanında durmaya devam edecek” dedi.

Vefa yılına anlamlı final


Karşıyaka Belediyesi, 2025’i “ Attilâ İlhan Vefa Yılı” ilan etmiş, yıl boyunca sempozyumlar, şiir dinletileri, konserler, sergiler ve panellerle usta edebiyatçının mirası genç kuşaklarla buluşturulmuştu. Etkinlikler, “Körfez Vapuru ve Attilâ İlhan”, “Kent Konseyi Attilâ İlhan Korosu” konseri ve çeşitli söyleşileri kapsamıştı.

Müzikli dinleti ile kapanış


13 Ekim Pazartesi akşamı, tiyatro sanatçısı Nazlı Kayı ile piyanist ve besteci Nihat Demirkol’un sahne alacağı “ Attilâ İlhan Şiirinde İncesaz” isimli müzikli dinleti ile Vefa Yılı anlamlı bir final yapacak. Etkinlik, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak ve tüm sanatseverlerin katılımına açık olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.