Çeşme sahilinde fokun ahtapot avı şaşırttı
Çeşme sahilinde fokun ahtapot avı şaşırttı
İzmir’in Çeşme ilçesinde sahile yakın bir noktada Akdeniz fokunun ahtapot avı, kıyıda izleyenlerin ilgisini çekti. O anlar kameraya yansıdı
İzmir’in Çeşme ilçesinde sahile yakın bir noktada görüntülenen Akdeniz foku, bir ahtapotu avlarken kameralara yansıdı. Vatandaşların ilgiyle izlediği anlarda fokun dakikalar süren mücadelesi dikkat çekti.
Akdeniz fokunun av mücadelesi saniye saniye kaydedildi
Ege’nin turizm merkezi Çeşme’de tatil sezonunun bitmesiyle birlikte sahillerde Akdeniz fokları daha sık görülmeye başladı. Bugün öğle saatlerinde Çeşme sahilinde bir foku fark eden vatandaşlar, onun avlandığını görünce cep telefonlarına sarıldı.
İri cüssesiyle suyun yüzeyine çıkan fok, yakaladığı ahtapotu defalarca suya vurdu. Dakikalar süren mücadelenin ardından deniz canlısını etkisiz hale getiren fok, avını yedikten sonra bölgeden uzaklaştı.
Uzmanlar: Akdeniz fokları Ege kıyılarında yaşam alanı buluyor
Deniz biyologları, Akdeniz foklarının özellikle Ege kıyılarında üreme ve beslenme alanı bulduğunu belirtiyor. Türkiye kıyılarında sayıları azalan bu tür, nesli koruma altındaki deniz memelileri arasında yer alıyor.
Akdeniz foklarının zaman zaman balıkçı tekneleri ve kıyı bölgelerinde görülmesi, türün besin arayışı sırasında doğal davranışlarını sergilediğini gösteriyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

