Bodrum’da Atatürk’e Adanmış Anlamlı Etkinlik

EGE HABERLERİ (HABER MERKEZİ ) - | 25.11.2025 - 10:07, Güncelleme: 25.11.2025 - 10:09 66 kez okundu.
 

Bodrum’da Atatürk’e Adanmış Anlamlı Etkinlik

Tulov Bodrum ve Cumhuriyet Halkevleri iş birliğiyle düzenlenen müzikli sunum konseri sanatseverlerden büyük ilgi gördü
Bodrum’da Tulov Bodrum ve Cumhuriyet Halkevleri Bodrum şubelerinin iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, sanat ve tarih tutkunlarını bir araya getirdi. Sanatçı Serap Yenici’nin sunduğu müzikli sunum konseri yoğun ilgi gördü. Sanat ve Tarih Bir Arada Etkinlikte, sanatçı, müzikolog ve besteci Serap Yenici sahne aldı. Sunum konseri, izleyicilere Atatürk’ün farklı yönlerini anlatarak tarih ve sanatı buluşturdu. Özel Konuklar Etkinliğe eski Devlet Bakanı Öney Alpago da konuşmacı olarak katıldı. Cumhuriyet Halkevleri Başkanı Mazhar Karakaya, Tülov Bodrum temsilcisi Mustafa Duru ve Tülov Muğla temsilcisi Remzi Kazmaz açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Atatürk’e Adanmış Şiir ve Müzik Öney Alpago, Atatürk’ün farklı yönlerini anlattıktan sonra kendi yazdığı “Kocatepe” şiirini ilk kez seslendirdi. Şiirin bestelenmiş hâli Serap Yenici tarafından sahnede sunuldu. Fikriye Hanım’a Yazılan Şiirler Serap Yenici, Atatürk’ün Fikriye Hanım’a yazdığı şiirleri ve Fikriye Hanım’ın Atatürk’e yazdığı şiirleri, besteleriyle dinleyicilere aktardı. Bu bölüm izleyicilerden büyük beğeni topladı. Yoğun Katılım, Eksik Temsil Pazar günü gündüz saatlerinde gerçekleşen etkinlikte salon büyük ölçüde doldu. Ancak Bodrum Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği temsilcilerinin katılmaması dikkat çekti. Serap Yenici, Bodrum’un sanatsal yaşamı açısından bu eksikliğe değindi ve sanata, sanatçıya değer veren yönetimlerin önemini vurguladı.
Tulov Bodrum ve Cumhuriyet Halkevleri iş birliğiyle düzenlenen müzikli sunum konseri sanatseverlerden büyük ilgi gördü

Bodrum’da Tulov Bodrum ve Cumhuriyet Halkevleri Bodrum şubelerinin iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, sanat ve tarih tutkunlarını bir araya getirdi. Sanatçı Serap Yenici’nin sunduğu müzikli sunum konseri yoğun ilgi gördü.


Sanat ve Tarih Bir Arada

Etkinlikte, sanatçı, müzikolog ve besteci Serap Yenici sahne aldı. Sunum konseri, izleyicilere Atatürk’ün farklı yönlerini anlatarak tarih ve sanatı buluşturdu.

Özel Konuklar

Etkinliğe eski Devlet Bakanı Öney Alpago da konuşmacı olarak katıldı. Cumhuriyet Halkevleri Başkanı Mazhar Karakaya, Tülov Bodrum temsilcisi Mustafa Duru ve Tülov Muğla temsilcisi Remzi Kazmaz açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Atatürk’e Adanmış Şiir ve Müzik

Öney Alpago, Atatürk’ün farklı yönlerini anlattıktan sonra kendi yazdığı “Kocatepe” şiirini ilk kez seslendirdi. Şiirin bestelenmiş hâli Serap Yenici tarafından sahnede sunuldu.

Fikriye Hanım’a Yazılan Şiirler

Serap Yenici, Atatürk’ün Fikriye Hanım’a yazdığı şiirleri ve Fikriye Hanım’ın Atatürk’e yazdığı şiirleri, besteleriyle dinleyicilere aktardı. Bu bölüm izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Yoğun Katılım, Eksik Temsil

Pazar günü gündüz saatlerinde gerçekleşen etkinlikte salon büyük ölçüde doldu. Ancak Bodrum Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği temsilcilerinin katılmaması dikkat çekti. Serap Yenici, Bodrum’un sanatsal yaşamı açısından bu eksikliğe değindi ve sanata, sanatçıya değer veren yönetimlerin önemini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.