Başkanvekili Yıldır’dan Ak Parti'li Kaya’ya: Çatışmacı Yaklaşımlardan Uzak Durduk

İZMİR (HABER MERKEZİ ) - | 19.11.2025 - 12:03, Güncelleme: 19.11.2025 - 12:17 648 kez okundu.
 

Başkanvekili Yıldır’dan Ak Parti'li Kaya’ya: Çatışmacı Yaklaşımlardan Uzak Durduk

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zafer Levent Yıldır, AK Partili Mahmut Atilla Kaya'nın açıklamalarına verdiği cevap verdi. Yıldır, yapmış olduğu açıklamada “ Merkezi idare ve yerel yönetim arasında kopukluk oluşturacak çatışmacı yaklaşımlardan uzak durduk” diye konuştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Dr. Zafer Levent Yıldır, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın Karabağlar’daki kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. “İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 ilçemizde, 4,5 milyon hemşehrimize, hiç bir ayrım gözetmeden sadece hizmet bilinciyle görev yapmaktadır” diyen Yıldır, “İzmir’in temel meselelerinin çözümü ve halkımızın mağduriyetlerinin giderilmesi söz konusu olduğunda, bu güzide kurumun yöneticileri olarak siyasi bir dil kullanmamaya hep özen gösterdik. Merkezi idare ve yerel yönetim arasında kopukluk oluşturacak çatışmacı yaklaşımlardan uzak durduk. Sayın Mahmut Atilla Kaya’nın Karabağlar ilçemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarını da yine bu anlayış doğrultusunda, kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve taleplerimizi sağlıklı bir şekilde ifade edebilmek adına yanıtlamaktayız” dedi. “Onay Yetkisi Bakanlıkta Olduğu İçin 3 Sene Bekledik” Yıldır, “Karabağlar'da kentsel dönüşüm dendiğinde akla gelen en önemli yer, 540 hektarlık alandaki 15 mahalledir. Hem de 2012 yılından bu yana. Tam 13 senedir bu bölgedeki mahalle sakinleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bir girişimde bulunmasını çaresiz bir şekilde bekledi. Uzundere bölgesindeki yüz hektarlık boş alana yapılan plan ve on sene sonra gerçekleştirilen yapılar ise ne yazık ki kentsel dönüşüm mağdurlarına değil, parası olanlara yaradı. Yine Karabağlar'da yer alan 106 hektarlık üç mahalleyi ilgilendiren kentsel dönüşüm çalışmasını Sayın Muhittin Selvitopu döneminde Bakanlığın isteğiyle gerçekleştirdik. Bu çalışmada plan onay yetkisi Bakanlıkta olduğu için, planların onaylanmasını üç sene beklemek zorunda kaldık. Ardından yine 2019-2024 döneminde 540 hektarlık alanın planlamasını da yapabileceğimizi Bakanlığa bildirdik. Tek şartımız, planların onaylanma yetkisinin belediyemize verilmesiydi. Ve ne yazık ki, ne planın yapılmasına ne de onayına dair Bakanlıktan hiç ses çıkmadı. Şimdi geldiğimiz noktada, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın insanca yaşam hakkından daha fazla mahrum kalmaması için geriye kalan 440 hektarlık alanın planlarını yapabileceğimizi ilettik. Ancak bu defa, ne zaman ve ne şekilde onaylanacağını bilmediğimiz bir plan çalışmasının içinde olmak istemediğimizi de özellikle bildirdik” ifadelerini kullandı. “Hazır Olduğumuz Bilinmeli” Onay verildiği an gerkeen uygulamaların yapılacağını bildiren Yıldır“Sayın Kaya'nın iyi niyetli bir yaklaşımla konuya ilgi gösterdiğini düşünsek de, kendisi, anlayamadığımız bir gerekçeyle planların onay yetkisinden hiç söz etmemektedir” diyen Yıldır, “Şartımız nettir. 440 hektarlık alana dair plan çalışmasını onaylama yetkisi verildiği takdirde gereğini yapmaya hazır olduğumuz bilinmelidir” diyerek açıklamasını tamamladı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zafer Levent Yıldır, AK Partili Mahmut Atilla Kaya'nın açıklamalarına verdiği cevap verdi. Yıldır, yapmış olduğu açıklamada “ Merkezi idare ve yerel yönetim arasında kopukluk oluşturacak çatışmacı yaklaşımlardan uzak durduk” diye konuştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Dr. Zafer Levent Yıldır, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın Karabağlar’daki kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. “İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 ilçemizde, 4,5 milyon hemşehrimize, hiç bir ayrım gözetmeden sadece hizmet bilinciyle görev yapmaktadır” diyen Yıldır, “İzmir’in temel meselelerinin çözümü ve halkımızın mağduriyetlerinin giderilmesi söz konusu olduğunda, bu güzide kurumun yöneticileri olarak siyasi bir dil kullanmamaya hep özen gösterdik. Merkezi idare ve yerel yönetim arasında kopukluk oluşturacak çatışmacı yaklaşımlardan uzak durduk. Sayın Mahmut Atilla Kaya’nın Karabağlar ilçemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarını da yine bu anlayış doğrultusunda, kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve taleplerimizi sağlıklı bir şekilde ifade edebilmek adına yanıtlamaktayız” dedi.

“Onay Yetkisi Bakanlıkta Olduğu İçin 3 Sene Bekledik”

Yıldır, “Karabağlar'da kentsel dönüşüm dendiğinde akla gelen en önemli yer, 540 hektarlık alandaki 15 mahalledir. Hem de 2012 yılından bu yana. Tam 13 senedir bu bölgedeki mahalle sakinleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bir girişimde bulunmasını çaresiz bir şekilde bekledi. Uzundere bölgesindeki yüz hektarlık boş alana yapılan plan ve on sene sonra gerçekleştirilen yapılar ise ne yazık ki kentsel dönüşüm mağdurlarına değil, parası olanlara yaradı. Yine Karabağlar'da yer alan 106 hektarlık üç mahalleyi ilgilendiren kentsel dönüşüm çalışmasını Sayın Muhittin Selvitopu döneminde Bakanlığın isteğiyle gerçekleştirdik. Bu çalışmada plan onay yetkisi Bakanlıkta olduğu için, planların onaylanmasını üç sene beklemek zorunda kaldık. Ardından yine 2019-2024 döneminde 540 hektarlık alanın planlamasını da yapabileceğimizi Bakanlığa bildirdik. Tek şartımız, planların onaylanma yetkisinin belediyemize verilmesiydi. Ve ne yazık ki, ne planın yapılmasına ne de onayına dair Bakanlıktan hiç ses çıkmadı. Şimdi geldiğimiz noktada, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın insanca yaşam hakkından daha fazla mahrum kalmaması için geriye kalan 440 hektarlık alanın planlarını yapabileceğimizi ilettik. Ancak bu defa, ne zaman ve ne şekilde onaylanacağını bilmediğimiz bir plan çalışmasının içinde olmak istemediğimizi de özellikle bildirdik” ifadelerini kullandı.

“Hazır Olduğumuz Bilinmeli”

Onay verildiği an gerkeen uygulamaların yapılacağını bildiren Yıldır“Sayın Kaya'nın iyi niyetli bir yaklaşımla konuya ilgi gösterdiğini düşünsek de, kendisi, anlayamadığımız bir gerekçeyle planların onay yetkisinden hiç söz etmemektedir” diyen Yıldır, “Şartımız nettir. 440 hektarlık alana dair plan çalışmasını onaylama yetkisi verildiği takdirde gereğini yapmaya hazır olduğumuz bilinmelidir” diyerek açıklamasını tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.