“Bakanlar Değişiyor Tünelin Kaderi Değişmiyor”

SİYASET/POLİTİKA (BÜLTEN) - MAİL ADRESİMİZE GÖNDERİLEN HABERLER | 20.11.2025 - 09:44, Güncelleme: 20.11.2025 - 09:44 617 kez okundu.
 

“Bakanlar Değişiyor Tünelin Kaderi Değişmiyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Karasu, Sivas üzerinden Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak olan ve 8 bakan gören ve 12 yıldır bitirilemeyen Geminbeli Tüneli ile ilgili ısrarlı soruları üzerine Ulaştırma Bakanı “Biraz sıkıntımız oldu” diyerek tünelin açılışının gelecek yıla kaldığını açıkladı
Karadeniz’i Sivas üzerinden Akdeniz’e bağlayacak olan Geminbeli Tüneli’nin açılışı gelecek yıla kaldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’nun ısrarlı soruları üzerine, geçen yıl 2025 yılında biteceğini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu kez de “Biraz sıkıntımız oldu, inşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında bitirmiş olacağız” diyerek tünelin açılışı için 2026 yılını işaret etti. Sivas’ın ulaşım altyapısındaki eksiklikleri her fırsatta dile getiren CHP Sivas Milletvekili Karasu, Karadeniz ile Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayacak stratejik öneme sahip Geminbeli Tüneli’ndeki duraksamaları ve açılış belirsizliğini bir kez daha gündeme getirdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve altyapı Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde Sivas’taki iletişim ve altyapı sorunlarını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu, ayrıca ihalesi 2013 yılında dönemin bakanı Binali Yıldım tarafından gerçekleştirilen Geminbeli Tüneli’nin de 12 yıldır bitirilememiş olmasını eleştirdi. Tünelin tam 8 bakan gördüğünü ve tam 12 yıldır bitirilemediğini belirten Karasu, Bakan Uraloğlu’nun tünelin 2025 yılı içinde bitirileceğinin sözünü verdiğini ve “Tünelin ucunda ışığı gördük” dediğini hatırlattı. Karasu “Sayın Bakan, siz bu tünelin içinde kayboldunuz. ‘Bizim hayallerimiz raflarda çürümüyor’ diyordunuz ‘2025 yılında bitecek’ dediğiniz projeler artık hayallerinizde bile yok” dedi.  GELECEK YILA KALDI Karasu’nun sözleri üzerine Geminbeli Tüneli’ndeki gecikmeleri doğrulayan Bakan Uraloğlu “Biraz sıkıntımız oldu, onu da inşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında bitirmiş olacağız” diyerek yanıt verdi.  Daha önce açıklamalarında ve Meclis çalışmalarında tünelin yavaş ilerlediğini defalarca gündeme getirdiğini vurgulayan Karasu, “Geminbeli Tüneli sadece Sivas için değil, Türkiye’nin kuzey-güney aksı için hayati bir projedir. Temeli atıldığında doğan çocuklar, okula başladı ama tünel hala bitmedi. Bakanlar değişiyor, bürokratlar değişiyor ama Geminbeli çilesi değişmiyor” dedi. Karasu, kışın çetin şartlarında mevcut yolda önemli sorunlar yaşandığını bir kez daha vurguladı ve “Sivaslı artık boş vaat değil, icraat bekliyor” dedi. Bakan Uraloğlu, Karasu’nun köylerde çekmeyen internet, köy yolları ve Sivas-Malatya karayolunun Sivas bölümünün neden hala bitirilemediğine ilişkin sorulara ise yanıt vermedi.   
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Karasu, Sivas üzerinden Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak olan ve 8 bakan gören ve 12 yıldır bitirilemeyen Geminbeli Tüneli ile ilgili ısrarlı soruları üzerine Ulaştırma Bakanı “Biraz sıkıntımız oldu” diyerek tünelin açılışının gelecek yıla kaldığını açıkladı

Karadeniz’i Sivas üzerinden Akdeniz’e bağlayacak olan Geminbeli Tüneli’nin açılışı gelecek yıla kaldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’nun ısrarlı soruları üzerine, geçen yıl 2025 yılında biteceğini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu kez de “Biraz sıkıntımız oldu, inşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında bitirmiş olacağız” diyerek tünelin açılışı için 2026 yılını işaret etti.


Sivas’ın ulaşım altyapısındaki eksiklikleri her fırsatta dile getiren CHP Sivas Milletvekili Karasu, Karadeniz ile Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayacak stratejik öneme sahip Geminbeli Tüneli’ndeki duraksamaları ve açılış belirsizliğini bir kez daha gündeme getirdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve altyapı Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde Sivas’taki iletişim ve altyapı sorunlarını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu, ayrıca ihalesi 2013 yılında dönemin bakanı Binali Yıldım tarafından gerçekleştirilen Geminbeli Tüneli’nin de 12 yıldır bitirilememiş olmasını eleştirdi. Tünelin tam 8 bakan gördüğünü ve tam 12 yıldır bitirilemediğini belirten Karasu, Bakan Uraloğlu’nun tünelin 2025 yılı içinde bitirileceğinin sözünü verdiğini ve “Tünelin ucunda ışığı gördük” dediğini hatırlattı. Karasu “Sayın Bakan, siz bu tünelin içinde kayboldunuz. ‘Bizim hayallerimiz raflarda çürümüyor’ diyordunuz ‘2025 yılında bitecek’ dediğiniz projeler artık hayallerinizde bile yok” dedi. 


GELECEK YILA KALDI

Karasu’nun sözleri üzerine Geminbeli Tüneli’ndeki gecikmeleri doğrulayan Bakan Uraloğlu “Biraz sıkıntımız oldu, onu da inşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında bitirmiş olacağız” diyerek yanıt verdi. 
Daha önce açıklamalarında ve Meclis çalışmalarında tünelin yavaş ilerlediğini defalarca gündeme getirdiğini vurgulayan Karasu, “Geminbeli Tüneli sadece Sivas için değil, Türkiye’nin kuzey-güney aksı için hayati bir projedir. Temeli atıldığında doğan çocuklar, okula başladı ama tünel hala bitmedi. Bakanlar değişiyor, bürokratlar değişiyor ama Geminbeli çilesi değişmiyor” dedi. Karasu, kışın çetin şartlarında mevcut yolda önemli sorunlar yaşandığını bir kez daha vurguladı ve “Sivaslı artık boş vaat değil, icraat bekliyor” dedi.
Bakan Uraloğlu, Karasu’nun köylerde çekmeyen internet, köy yolları ve Sivas-Malatya karayolunun Sivas bölümünün neden hala bitirilemediğine ilişkin sorulara ise yanıt vermedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.