Aliağa’da gemi sökümünde işçi düşerek hayatını kaybetti
Aliağa’da gemi sökümünde işçi düşerek hayatını kaybetti
İzmir’in Aliağa ilçesinde Gemi Söküm Bölgesi’nde meydana gelen iş kazasında bir işçi yaklaşık 5 metre yükseklikten düşerek yaşamını yitirdi.
Aliağa Gemi Söküm Bölgesi’nde bu sabah meydana gelen iş kazasında, taşeron firmada çalışan 45 yaşındaki Halil İbrahim Uz, geminin kaptan köşkünden düşerek ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Kaza anı ve işçinin durumu
Edinilen bilgiye göre, Uz, söküm yapılacak bir geminin kaptan köşkünde bulunan keresteleri sökmek üzere gemiye çıktı. Dengesini kaybeden işçi, yaklaşık 5 metre yükseklikten sırt üstü düştü. Ağır yaralanan Uz, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
İşçinin kimliği ve ailesi
Evli ve 2 çocuk sahibi olduğu öğrenilen Halil İbrahim Uz’un ölümü, çalışma arkadaşlarını ve bölgedeki işçi camiasını yasa boğdu.
Soruşturma başlatıldı
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Uz’un cansız bedeni otopsi işlemleri için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yetkililer, kazanın nedenini belirlemek amacıyla incelemelerin sürdüğünü açıkladı.
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.