ABD Başkanı Trump’ın Nobel umudu suya düştü: 2025 Nobel Barış Ödülü’nün sahibi belli oldu

DIŞ HABERLER/DÜNYA (HABER MERKEZİ ) - | 10.10.2025 - 13:09, Güncelleme: 10.10.2025 - 13:09 477 kez okundu.
 

ABD Başkanı Trump’ın Nobel umudu suya düştü: 2025 Nobel Barış Ödülü’nün sahibi belli oldu

ABD Başkanı Donald Trump’ın Nobel hayali gerçekleşmedi. Ödül, barış ve insan hakları çalışmalarıyla tanınan Machado’ya gitti
Norveç’in Oslo kentinde düzenlenen basın toplantısıyla 2025 Nobel Barış Ödülü’nün sahibi belli oldu. Ödül, Venezüelalı muhalefet lideri Maria Corina Machado’ya verildi. Nobel Barış Ödülü Nedir? Nobel Barış Ödülü, barışın teşviki, çatışmaların çözümü ve insan haklarının korunmasına katkı sağlayan kişi veya kurumlara veriliyor. Adaylar Norveç Nobel Komitesi tarafından belirleniyor ve ödül her yıl ekim ayında açıklanıyor. Donald Trump’ın Nobel Adaylığı ABD Başkanı Donald Trump, kendisini “savaşları bitiren lider” olarak öne sürerek ödülü almak istedi. Ancak kamuoyu ve anketler, Trump’ın Nobel’i hak ettiğine dair ikna edici bir destek göstermedi. Washington Post anketine göre, Amerikalıların yalnızca yüzde 22’si Trump’ı hak edenler arasında gördü. Gazze Ateşkesi ve Gelecek İhtimaller Gazze’deki ateşkes anlaşması, Trump’ın Nobel şansını az da olsa artırdı. Uzmanlar ve bazı eleştirmenler, bu gelişmenin gelecekte olası bir Nobel adaylığı için temel oluşturabileceğini belirtiyor. New York Times muhabiri David Sanger, barış planının ilerlemesi durumunda Trump’ın geçmişte Nobel almış dört ABD başkanı kadar meşru bir iddiası olabileceğini yorumladı.
ABD Başkanı Donald Trump’ın Nobel hayali gerçekleşmedi. Ödül, barış ve insan hakları çalışmalarıyla tanınan Machado’ya gitti

Norveç’in Oslo kentinde düzenlenen basın toplantısıyla 2025 Nobel Barış Ödülü’nün sahibi belli oldu. Ödül, Venezüelalı muhalefet lideri Maria Corina Machado’ya verildi.

Nobel Barış Ödülü Nedir?

Nobel Barış Ödülü, barışın teşviki, çatışmaların çözümü ve insan haklarının korunmasına katkı sağlayan kişi veya kurumlara veriliyor. Adaylar Norveç Nobel Komitesi tarafından belirleniyor ve ödül her yıl ekim ayında açıklanıyor.

Donald Trump’ın Nobel Adaylığı

ABD Başkanı Donald Trump, kendisini “savaşları bitiren lider” olarak öne sürerek ödülü almak istedi. Ancak kamuoyu ve anketler, Trump’ın Nobel’i hak ettiğine dair ikna edici bir destek göstermedi. Washington Post anketine göre, Amerikalıların yalnızca yüzde 22’si Trump’ı hak edenler arasında gördü.

Gazze Ateşkesi ve Gelecek İhtimaller

Gazze’deki ateşkes anlaşması, Trump’ın Nobel şansını az da olsa artırdı. Uzmanlar ve bazı eleştirmenler, bu gelişmenin gelecekte olası bir Nobel adaylığı için temel oluşturabileceğini belirtiyor. New York Times muhabiri David Sanger, barış planının ilerlemesi durumunda Trump’ın geçmişte Nobel almış dört ABD başkanı kadar meşru bir iddiası olabileceğini yorumladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.