İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bir evin bahçesinde temizlik amacıyla yakılan ateş kontrolden çıkarak eve ve depoya sıçradı. Can kaybı yaşanmazken, ev ve depo tamamen kullanılamaz hale geldi.
Yangın kısa sürede büyüdü
Kemalpaşa ilçesinin kırsal bir mahallesinde meydana gelen olayda, yabancı uyruklu bir vatandaşın bahçesinde temizlik için yaktığı ateş, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek çevredeki otluk alana yayıldı. Kuru otların tutuşmasıyla birlikte yangın, yakında bulunan bir ev ile depoya sıçradı.
Ormanlık alana sıçramadan söndürüldü
Vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar sonrası, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 7 arazöz, 2 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı bölgeye sevk edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde alevler ormanlık alana ulaşmadan kontrol altına alındı.
Ev ve depo tamamen yandı
Yangında can kaybı yaşanmazken, alevlerin sardığı ev ve depo tamamen kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili jandarma ve orman ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı. Yangının ardından bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.