Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, 2025–2026 sezonu hazırlıklarına başladı. İzmir temsilcisi, geçtiğimiz sezon Manisa Büyükşehir Belediyespor forması giyen tecrübeli oyun kurucu Yunus Emre Sonsırma’yı yeniden kadrosuna kattı.
Eski Kaptan Yeniden Takımda
Aliağa Petkimspor, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yunus Emre Sonsırma’nın transferini “Evine Hoş Geldin, Yunus Emre Sonsırma!” ifadeleriyle duyurdu. Kulüp, 2023–2024 sezonunda takım kaptanlığı yapan 32 yaşındaki oyun kurucunun, yeniden aralarına katılmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.
Çıvgın ve Sonsırma Yeniden Birlikte
Yeni sezon için başantrenörlük görevine Özhan Çıvgın’ı getiren Petkimspor, böylece Sonsırma ile Büyükçekmece döneminden tanıdığı bir ismi tekrar bir araya getirmiş oldu. Bu birlikteliğin, saha içi uyuma olumlu yansıması bekleniyor.
1.92 boyundaki tecrübeli guard, kariyerinde Edirne, Karşıyaka, Büyükçekmece, Eskişehir, Türk Telekom, Galatasaray ve Bahçeşehir Koleji gibi kulüplerde forma giydi. 2015 yılında Pınar Karşıyaka ile Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğu yaşadı.