Niyazi Nefi Kara hakkında tutuklama kararı çıktı
Niyazi Nefi Kara hakkında tutuklama kararı çıktı
İçeriği Görüntüle

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı.


İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

İçişleri Bakanlığı, kamuoyuyla paylaştığı resmi açıklamada, Zeydan Karalar’ın “İcbar suretiyle irtikap” suçundan tutuklandığını belirtti. Açıklamada, Anayasa'nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi uyarınca geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı bilgisi yer aldı.

Aynı karar Büyükçekmece için de alındı

Bakanlık ayrıca, “Suç işlemek amacıyla örgüte üye olma” ve “rüşvet alma” suçları nedeniyle tutuklanan Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin’in de geçici tedbirle görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Soruşturmalar devam ediyor

Her iki isme yönelik adli süreçler sürerken, İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında soruşturmaların tamamlanana kadar görevden uzaklaştırma kararlarının geçici olduğu vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi