Tarihi Yunan Köprüsü ilgisizlik yüzünden kötü kullanımın odağı oldu
Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Dereağzı Mahallesi’nde yer alan tarihi Yunan Köprüsü, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından dört yıl önce restore edilmişti. Ancak köprü, bakım ve güvenlik eksikliği nedeniyle zamanla alkol ve uyuşturucu kullanıcılarının mesken tuttuğu bir alana dönüştü. Mahalle sakinleri, kamuya açık, düzenli ve güvenli bir alan talep ediyor.
Restorasyon sonrası ilgisizlik başladı
Dereağzı Mahalle Muhtarı Bahattin Özgün, köprünün büyük emek ve bütçeyle restore edildiğini ancak sonrasında hiçbir denetim ve bakım yapılmadığını belirtti. Özgün, "Tarihi Yunan Köprüsü bundan 4 yıl önce Karayolları tarafından restore edildi. Ancak inşaat bittikten sonra kimse ilgilenmedi. Milyonlarca lira harcanan bu yapı atıl halde bırakıldı. Biraz su salınsaydı ve burada bir tesis bulunsaydı vatandaşların uğrak noktası olurdu. Bu yıl tamamen geleceğine terk edildi, alkol ve uyuşturucu yuvasına döndü" diye konuştu.
Mahalleli gürültü ve taşkınlıktan şikâyetçi
Köprüye çok yakın bir noktada evi bulunan mahalle sakini Osman Özgül ise özellikle akşam saatlerinde başlayan gürültünün sabaha kadar sürdüğünü ifade etti. Özgül, “Bu köprüyü ayağa kaldırdılar, çok güzel oldu ama şimdi bakımsız ve sahipsiz. Akşam saatinde gelip sabaha kadar eğleniyorlar. Alkol içiyor, davul zurna çalıyorlar. Kolluk kuvvetleri geldiğinde dağılır gibi oluyorlar ama jandarma gider gitmez yine toplanıyorlar. Biz mahalle sakinleri olarak çok rahatsızız" dedi.
Güvenlik önlemi ve sosyal tesis çağrısı yapıldı
Mahalle halkı, köprünün bulunduğu alanın denetim altına alınmasını ve sosyal bir tesisle değerlendirilmesini istiyor. Osman Özgül, “Buraya bir işletme açılsa, gireni çıkanı belli olur. Tek derdimiz bu tarihi yapının hak ettiği değeri görmesi. Şu an pislik yuvasına dönmüş durumda” sözleriyle taleplerini dile getirdi.
Köprünün geleceği için adım bekleniyor
Dereağzı sakinleri, köprünün hem tarihi kimliğini koruyacak hem de halkın kullanabileceği bir alana dönüştürülmesini istiyor. Vatandaşlar, yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların bu konuda kalıcı bir çözüm üretmesini bekliyor.