Karşıyaka'da Mutfak Sanatları Merkezi'nde Lezzet Dolu Eğitimler
Karşıyaka'da Mutfak Sanatları Merkezi'nde Lezzet Dolu Eğitimler
Türk ve dünya mutfağının enfes tatlarını Karşıyakalılarla buluşturan merkez, ünlü pasta şefi Ali Altun'un rehberliğinde pasta eğitimlerine başladı.
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi'nde lezzet dolu eğitimlere devam ediyor.
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, uzman şeflerin katılımıyla düzenlediği kurs ve atölyelerle adından sıkça söz ettiriyor. Türk mutfağına ek olarak dünya mutfağının inceliklerini öğrenmek isteyenler için Fransız Pasta Eğitimi gibi özel programlar da düzenleniyor. Bu eğitimlere İzmir, Denizli, Aydın, Manisa ve hatta Fransa'dan pasta şefi adayları da katılıyor. Toplamda 18 farklı Fransız pastası, ünlü şef Ali Altun'un gözetiminde öğrenciler tarafından ustalıkla hazırlandı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi'nde Türkiye'nin zengin gastronomi mirasını korumak ve yaşatmak için önemli adımlar atıyoruz. Merkezimiz, geleceğin şeflerini yetiştirmek ve mutfağa ilgi duyan herkesi bir araya getirmek için ideal bir platform sunuyor. Buca'nın lezzetlerini ve kültürünü tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.
Fransa dışında da eğitimler veren Şef Ali Altun ise, "Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi'nde geçirdiğimiz keyifli 3 gün boyunca, katılımcılarımızla birlikte pek çok lezzet deneyimi yaşadık. Merkezin sunduğu olanaklar sayesinde, katılımcılarımız profesyonel mutfaklarda kendilerini daha rahat hissediyorlar. İlerleyen günlerde bu güzel ortamda tekrar buluşmak için sabırsızlanıyoruz" şeklinde konuştu.
Karşıyaka Belediyesi'nin Mutfak Sanatları Merkezi, hem Türk hem de dünya mutfağının inceliklerini öğrenmek isteyen herkesi eğitimlerine katılmaya davet ediyor. Bilgi almak ve kayıt olmak için belediyenin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.