İzmir’in merkezinde altyapı krizi: Cadde göle dönüyor
İzmir’in merkezinde altyapı krizi: Cadde göle dönüyor
Karabağlar İnönü Caddesi'nde yıllardır süren altyapı sorunları vatandaşları isyan ettirdi. Yağmurda su birikiyor, elektrik ve internet kesiliyor.
Karabağlar'ın en işlek noktalarından biri olan İnönü Caddesi'nde altyapı eksiklikleri artık dayanılmaz boyuta ulaştı. Özellikle yağmurlu günlerde oluşan su birikintileri, logar taşmaları ve sık sık tekrarlanan elektrik-internet kesintileri, bölge halkını çileden çıkardı. Yıllardır çözüm bekleyen vatandaşlar, yetkililerin konuya duyarsız kalmasından şikâyetçi.
Cadde göle dönüyor
Yağışlı havalarda kaldırım ve yol seviyesindeki su tahliye sistemlerinin yetersiz olması, İnönü Caddesi'nde göletler oluşmasına yol açıyor. Araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, yayalar ise karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyor. Esnaf ise dükkânlarının önünde biriken su nedeniyle hem müşteri kaybediyor hem de maddi zarar yaşıyor.
Caddedeki altyapı yetersizlikleri yalnızca su taşkınlarıyla sınırlı değil. Bölgede sıkça yaşanan elektrik ve internet kesintileri, evden çalışan vatandaşlar ile öğrencileri de olumsuz etkiliyor. Bölge halkı, çağın gerisinde kalan bu altyapı sorunlarının ivedilikle giderilmesini talep ediyor.
Vatandaşlar seslerini duyurmak istiyor
Bölge sakinleri ve esnaf, defalarca İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi’ne başvurmalarına rağmen sorunların çözülmediğini ifade ediyor. Mahalle sakini bir vatandaş, “Her yağmurda evimizin önü göle dönüyor. Yıllardır aynı çileyi çekiyoruz ama bir adım atılmadı” diyerek tepkisini dile getirdi.
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.