İzmir’de 29 Mayıs’ta başlayan ESHOT grevi beşinci gününe girdi. DİSK Genel-İş Sendikası'na bağlı işçilerin sürdürdüğü grev, kent genelinde toplu taşıma hizmetlerini aksatmaya devam ediyor.
Otobüs seferleri kısıtlı yapılıyor
Grev kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN ve İZENERJİ şirketlerinde çalışan 23 bin işçi iş bıraktı. Bu nedenle ESHOT otobüslerinin yalnızca bir kısmı hizmet vermeye devam ediyor.
ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan listede yaklaşık 400 otobüs hattının çalıştığı belirtiliyor. Toplam 1.300 hatla kıyaslandığında ciddi bir daralma söz konusu.
Metro, İZBAN ve vapur seferleri devam ediyor
Grevden etkilenmeyen ulaşım hatları arasında metro, İZBAN, tramvay ve vapur yer alıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu hatların seferlerine devam edeceğini açıkladı.
Sendika ile belediye arasında uzlaşma sağlanamadı
DİSK'e bağlı işçiler, maaş artışı ve sosyal hak taleplerini karşılamak amacıyla greve devam ediyor. Belediyenin sunduğu teklifin yetersiz olduğu belirtilirken, bugün saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş düzenlendi.
ESHOT aktif hat bilgileri için resmi kaynaklar takip edilmeli
ESHOT’un resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden aktif hatlar ve sefer saatleri duyuruluyor. Vatandaşların bu kaynakları takip etmesi öneriliyor.