Berberlik mesleğinin sanatsal yönünü öne çıkarmayı hedefleyen İzmir Berberler Odası, bu yıl üçüncü kez “İzmir Erkek Kuaförü Fade Yarışması”na ev sahipliği yaptı. 11 Mayıs 2025 Pazar günü saat 11.00’de Eşrefpaşa Nikah Salonu’nda düzenlenen etkinlik, hala devam ediyor. İzmir’in dört bir yanından gelen 112 usta berber şu an da yeteneklerini sergilemek ve büyük ödülü kazanmak için ter döküyor.
Plaketlerin verilmesinin ardından başlayan yarışma, gruplara bölünerek gerçekleştirildi. İlk grup yarışmasını tamamlayarak modelleri ile sahneden inerken sıra ikinci gruba geldi. Katılımcılara 30 dakikalık süre verildi. Yarışmacılar, modeller üzerinde uyguladıkları modern “fade” kesim teknikleriyle jüriden tam not almaya çalışıyor. Organizasyon, hem genç kuaförlere kendini gösterme fırsatı sunuyor hem de mesleki dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor.
Yarışmanın jüri koltuğunda, İstanbul’da faaliyet gösteren ve sektörde tanınmış isimler oturdu. Profesyonellik, yaratıcılık ve teknik yeterlilik gibi kriterler doğrultusunda değerlendirilen yarışmacılar, hem heyecanlı hem de çekişmeli anlar yaşıyor.
Yarışmada dereceye giren sanatçılar için belirlenen para ödülleri ise şöyle:
Birinci: 35.000 TL
İkinci: 20.000 TL
Üçüncü: 10.000 TL
Yarışmanın kazananları bugün saat 19.00’da belli olacak.