İzmir’in Kemalpaşa ilçesi Kızılüzüm Mahallesi yakınlarında saat 12.30 sularında orman yangını çıktı. Çevredekilerin hızlı ihbarı üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü bölgeye anında müdahale için çok sayıda ekip ve araç sevk etti.
Hızlı müdahale için büyük güç sevk edildi
Yangının büyümesini önlemek amacıyla bölgede 1 yangın söndürme uçağı, 4 helikopter, 24 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 2 dozer görevlendirildi. Hem havadan hem karadan yürütülen söndürme çalışmaları, yangının kontrol altına alınması için aralıksız devam ediyor.
Yangının nedeni henüz belirsiz
Yetkililer, yangının çıkış sebebini henüz belirleyemedi. Olayla ilgili incelemeler sürerken, çevrede yaşayanlar ve bölgedeki vatandaşlar tedbirli olmaya çağrıldı. Yangının geniş alanlara yayılmaması için güvenlik önlemleri artırıldı.
İzmirliler yangınla mücadeleye destek veriyor
Bölge halkının duyarlılığı ve hızlı ihbarları sayesinde yangına zamanında müdahale edildiği belirtiliyor. Orman yangınlarının önlenmesi ve etkilerinin azaltılması için yetkililer, vatandaşlardan ormanlara karşı daha dikkatli olmalarını ve yangın riskini artıracak davranışlardan kaçınmalarını istiyor.