Zirai don afetinin ardından çiftçilere büyük destek
Zirai don afetinin ardından çiftçilere büyük destek
Zirai don afetinin ardından Kemalpaşa’da 853 üreticiye 67 milyon 932 bin TL destek ödemesi yapıldı
Kemalpaşa’da 10 Nisan 2025 tarihinde yaşanan zirai don afetinin ardından devlet, çiftçilerin zararını telafi etmek için hızlı adımlar attı. Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı ve TARSİM sigortası bulunmayan 853 üreticiye toplam 67 milyon 932 bin 76 TL destek ödemesi yapıldı.
Zirai Donun Etkisi
10 Nisan 2025’te ülke genelinde etkili olan zirai don, Kemalpaşa’daki tarımsal üretimi ciddi şekilde olumsuz etkiledi. Çiftçiler, ürünlerinde büyük kayıplar yaşadı ve devletin hızlı müdahalesini bekledi.
Hükümetin Hızlı Müdahalesi
AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Dr. Metin Yaşar, yaptığı basın açıklamasında, devletin çiftçilerin zararını telafi etmek için tüm imkânlarını seferber ettiğini vurguladı. Yaşar, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı ve TARSİM sigortası bulunmayan 853 üretici için toplam 12.977 dekar alan baz alınarak 67 milyon 932 bin 76 TL tutarında destek ödendiğini açıkladı.
Başkan Yaşar’ın Açıklamaları
Dr. Metin Yaşar, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“ Zirai don afetinin ardından çiftçilerimiz ciddi zarar gördü. Devletimiz, üreticilerimizin mağduriyetini gidermek için hızlı ve kararlı adımlar attı. Bu kapsamda yapılan destek ödemeleri, üreticilerimizin yanında olduğumuzun en somut göstergesidir.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
