Yenilenen Beç Parkı Karabağlar’a yakıştı
Yenilenen Beç Parkı Karabağlar’a yakıştı
Karabağlar Belediyesi, Üçkuyular Mahallesi’ndeki Beç Parkı’nı baştan sona yenileyerek modern, estetik ve doğayla uyumlu bir yaşam alanı oluşturdu. Mahalle sakinlerinin buluşma noktası haline gelen park, çocuklar ve gençler için de yeni bir nefes oldu
Açılış törenine Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ali Bartu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Volkan Gürboğa, Üçkuyular Mahalle Muhtarı Pınar Öztulun, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başkan Kınay: “Hayalimiz birlikte üreten, hayatı paylaşan bir Karabağlar”
Belediye Başkanı Helil Kınay, parkın yalnızca bir çevre düzenlemesi değil, dayanışmanın ve ortak emeğin eseri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Karabağlar’ın 58 mahallesinde yaşayan, üreten, hayatı paylaşan, kimseyi ötekileştirmeyen bir Karabağlar hayaliyle yola çıktık. Bugün bu hayalin adım adım gerçeğe dönüştüğünü görmek büyük bir mutluluk.”
Kınay ayrıca komşuların parka katkısına dikkat çekti:
“Bu parkta herkesin bir hediyesi var. Muz ağaçlarını komşularımız getirdi; birlikte diktik. Birinin eli, birinin fikri, birinin emeği… Bu parkı hep birlikte yaptık.”
“Atatürk’ün izinden, dayanışmanın gücüyle”
Başkan Kınay konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve değerlerinden ilham aldıklarını belirterek:
“Üreten, paylaşan, dayanışmayı büyüten bir Karabağlar için çalışıyoruz.”
“Biz yaşayan ve yaşatan Karabağlarız”
Kınay, yenileme çalışmalarının tüm mahallelere yayılacağını söyleyerek:
“Biliyorum ki burada yapılan her çalışma diğer mahallelerle birleşecek. Karabağlar, bu ülkenin en umutlu nefeslerinden biri olacak. Çünkü biz yaşayan ve yaşatan Karabağlarız.”
Muhtar Öztulun: “Bu park hepimizin eseri”
Üçkuyular Mahalle Muhtarı Pınar Öztulun, parkın mahalle için önemini şu sözlerle anlattı:
“Gençlerimizin etkinlik alanı, komşularımızın buluşma noktası, mahallemizin tarihini yaşatan bir alan… Böyle değerli bir yeri birlikte yeniden kazandırmanın sevincini yaşıyoruz.”
Açılışta kurdele değil kasımpatı dikildi
Törende kurdele kesmek yerine Atatürk’ün en sevdiği çiçek olan kasımpatılar toprakla buluşturuldu. Bu anlamlı tercih, katılımcılardan büyük beğeni topladı. Açılış sonunda Muhtar Pınar Öztulun, Başkan Kınay’a çiçek takdim etti.
Beç Parkı’nın yeni yüzü
Toplam 1915 m² alana sahip park, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü iş birliğinde tamamen yenilendi.
Projede çevre dostu peyzaj anlayışı benimsendi.
Yapılan düzenlemeler:
Mini amfi tiyatro
Yeni çocuk oyun grubu ve kauçuk zemin
Yenilenmiş oturma grupları ve banklar
Belediye atölyelerinde üretilen kuş evleri
1035 bitkiyle susuz peyzaj uygulaması
Kedi evleri
Akrilik boyalı yürüyüş yolları
Su tasarrufu sağlayan, düşük bakım gerektiren bitki türleri tercih edildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
