Yaşar Üniversitesi’nde Aile Beslenme Atölyesi Gerçekleşti

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.09.2025 - 09:57, Güncelleme: 10.09.2025 - 10:07 267 kez okundu.
 

Yaşar Üniversitesi’nde Aile Beslenme Atölyesi Gerçekleşti

Pınar Enstitüsü’nün Aile Beslenme Atölyesi’nde anne babalar atıkları değerlendirerek sağlıklı atıştırmalıklar hazırladı; çocuklar ise gıda israfı ve atıksız menü konularında etkinliklere katıldı.
Pınar Enstitüsü tarafından düzenlenen Aile Beslenme Atölyesi’nin üçüncüsü, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte anne babalar mutfakta sağlıklı atıştırmalıklar hazırlarken, çocuklar sürdürülebilir beslenme ve gıda israfı konularında eğitim aldı. Anne Babalar Mutfağa Girdi Atölyeye katılan anne babalar, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç ve Uygulama Mutfağı Yönetici Şefi Selin Güloğlu’nun yönlendirmesiyle sebze atıklarını değerlendirerek sebzeli mücver, kabak yoğurtlama ve fırında zahterli patlıcan kabuğu kızartması hazırladı. Böylece atıksız mutfak konsepti uygulamalı olarak deneyimlendi. Çocuklar Eğlenerek Öğrendi 7-12 yaş arasındaki çocuklar, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Sönmez’in liderliğinde gıda israfı, atıksız menü planlaması ve kompost yapımı konularında etkinliklere katıldı. Etkinlik sırasında çocuklar hem eğlendi hem de sağlıklı beslenme ve sürdürülebilir gelecek konusunda bilinçlendi. Katılım ve Farkındalık Toplam 7 anne baba ve 11 çocuğun katıldığı atölye, ailelerin sürdürülebilir beslenme konusundaki farkındalığını artırdı. Etkinlik, atıksız mutfak yönetimi ve sağlıklı atıştırmalık hazırlama konusunda uygulamalı bilgi kazandırmasıyla öne çıktı.
Pınar Enstitüsü’nün Aile Beslenme Atölyesi’nde anne babalar atıkları değerlendirerek sağlıklı atıştırmalıklar hazırladı; çocuklar ise gıda israfı ve atıksız menü konularında etkinliklere katıldı.

Pınar Enstitüsü tarafından düzenlenen Aile Beslenme Atölyesi’nin üçüncüsü, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte anne babalar mutfakta sağlıklı atıştırmalıklar hazırlarken, çocuklar sürdürülebilir beslenme ve gıda israfı konularında eğitim aldı.

Anne Babalar Mutfağa Girdi

Atölyeye katılan anne babalar, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç ve Uygulama Mutfağı Yönetici Şefi Selin Güloğlu’nun yönlendirmesiyle sebze atıklarını değerlendirerek sebzeli mücver, kabak yoğurtlama ve fırında zahterli patlıcan kabuğu kızartması hazırladı. Böylece atıksız mutfak konsepti uygulamalı olarak deneyimlendi.

Çocuklar Eğlenerek Öğrendi

7-12 yaş arasındaki çocuklar, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Sönmez’in liderliğinde gıda israfı, atıksız menü planlaması ve kompost yapımı konularında etkinliklere katıldı. Etkinlik sırasında çocuklar hem eğlendi hem de sağlıklı beslenme ve sürdürülebilir gelecek konusunda bilinçlendi.

Katılım ve Farkındalık

Toplam 7 anne baba ve 11 çocuğun katıldığı atölye, ailelerin sürdürülebilir beslenme konusundaki farkındalığını artırdı. Etkinlik, atıksız mutfak yönetimi ve sağlıklı atıştırmalık hazırlama konusunda uygulamalı bilgi kazandırmasıyla öne çıktı.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.