Üreticiler dikkat: Zeytin sineği için ilaçlama uyarısı

EGE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.10.2025 - 17:06, Güncelleme: 17.10.2025 - 17:06 1309 kez okundu.
 

Üreticiler dikkat: Zeytin sineği için ilaçlama uyarısı

Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, zeytin üreticilerini zeytin sineğine karşı ruhsatlı bitki koruma ürünleri ile mücadele etmeleri konusunda uyardı.
Manisa’nın Salihli ilçesinde zeytin üreticileri için kritik bir uyarı geldi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 17-19 Ekim 2025 tarihleri arasında zeytin sineğine karşı ruhsatlı bitki koruma ürünleriyle mücadele edilmesi gerektiğini duyurdu. Zeytin sineği ve zararları Zeytin sineği, özellikle yeşil daneleri hedef alıyor ve meyvede vuruk ile kalite kaybına yol açıyor. Zamanında mücadele edilmediğinde ürünün kalitesi düşüyor ve piyasa değeri olumsuz etkileniyor. İlçede uygulanacak mücadele Yetkililer, çoğunluğu siyahlaşmış ve kısa sürede hasat yapılacak bahçelerde ilaçlamaya gerek olmadığını vurguladı. Üreticilerin, bahçelerindeki meyve durumuna göre ilaçlama kararı vermesi önem taşıyor. Uyarılar ve öneriler Yeşil dane yoğunluğu fazla olan bahçelerde ilaçlama yapılmalı Sadece ruhsatlı bitki koruma ürünleri kullanılmalı İlaçlama sonrası bekleme süresine dikkat edilmeli Şüphe durumunda İlçe Tarım Müdürlüğü’nden destek alınmalı Yetkililer, bu kurallara uyulmadığında hem sağlık hem de yasal açıdan sorunlar yaşanabileceğini hatırlattı.
Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, zeytin üreticilerini zeytin sineğine karşı ruhsatlı bitki koruma ürünleri ile mücadele etmeleri konusunda uyardı.

Manisa’nın Salihli ilçesinde zeytin üreticileri için kritik bir uyarı geldi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 17-19 Ekim 2025 tarihleri arasında zeytin sineğine karşı ruhsatlı bitki koruma ürünleriyle mücadele edilmesi gerektiğini duyurdu.

Zeytin sineği ve zararları

Zeytin sineği, özellikle yeşil daneleri hedef alıyor ve meyvede vuruk ile kalite kaybına yol açıyor. Zamanında mücadele edilmediğinde ürünün kalitesi düşüyor ve piyasa değeri olumsuz etkileniyor.

İlçede uygulanacak mücadele

Yetkililer, çoğunluğu siyahlaşmış ve kısa sürede hasat yapılacak bahçelerde ilaçlamaya gerek olmadığını vurguladı. Üreticilerin, bahçelerindeki meyve durumuna göre ilaçlama kararı vermesi önem taşıyor.

Uyarılar ve öneriler

Yeşil dane yoğunluğu fazla olan bahçelerde ilaçlama yapılmalı

Sadece ruhsatlı bitki koruma ürünleri kullanılmalı

İlaçlama sonrası bekleme süresine dikkat edilmeli

Şüphe durumunda İlçe Tarım Müdürlüğü’nden destek alınmalı

Yetkililer, bu kurallara uyulmadığında hem sağlık hem de yasal açıdan sorunlar yaşanabileceğini hatırlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.