"Sorunu Cumhurbaşkanı'nda Aramak Gerekiyor"
"Sorunu Cumhurbaşkanı'nda Aramak Gerekiyor"
Aliağa Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan öğrencileri CHP İzmir Milletvekilleri; Salih Uzun, Ümit Özlale ve Yüksel Taşkın ziyaret etti
Haber: Çağatay Yiğit Akkaya - Kameraman: Berkay Gümüş - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Ümit Özlale, Yüksel Taşkın, Salih Uzun; Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'nde İmamoğlu protestolarına katıldıkları ve slogan attıkları gerekçesiyle tutuklu bulunan öğrencileri ziyaret etti. Ziyarete Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, prosedür hatası nedeniyle katılamadı. CHP Heyeti, Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü önünde basın mensularıyla bir araya geldi.
"ÇAĞATAY GÜÇ ÖĞRENCİLERİ ZİYARET EDEMEDİ"
Öğrencileri ziyaret edemeyen ancak basın açıklamasında bulunan Güç" Çocuklarımızın desteğe ihtiyacı var. Hepsi pırıl pırıl Anadolu çocukları. Sayın vekillerimiz kendilerini ziyaret etti. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa sürede çıkacaklar" dedi.
"CEZAEVİNDE DAHİ BEN BURADA NE ÖĞRENEBİLİRİM DİYORLAR"
Taşkın "Uzun süre üniversite hocalığı yaptım. Şimdi milletvekilliği yapıyorum. İçeride dört tane pırlanta gibi arkadaşımız var. Bir ülke bir toplum gençlerine sahip çıkmazsa, o ülke bu tür sorunlar ile karşı karşıya kalır. Arkadaşlarımız 19 Mart sürecinde anayasal haklarını kullandıkları için tutuklandılar. Hiçbir suç unsuru yok. Sadece eleştiri ve siyasi haklarını kullandılar. Bu gözdağı verme davası. Biz bu pırlanta gibi gençleri kısa sürede çıkaracağız, eğitim hayatlarını bitirecekler. Topluma faydalı insan olacakları çok açık. Cezaevinde dahi ben burada ne öğrenebilirim diye bakıyorlar" diye konuştu.
"BU ÜLKE İLK DEFA CUMHURBAŞKANI GÖRMÜYOR"
Uzun "Gençlerle kavga etmeyi tercih eden bir iktidar ile karşı karşıyız. Kendi iktidarı döneminde doğmuş pırıl pırıl gençleri cezaevine göndermekten kaçırmayan bir cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Çocuklar en değerli günlerini cezaevinde heba ediyorlar. Gençlerimizin ülkemizin geleceği heba oluyor. Bu ülke ilk defa cumhurbaşkanı görmüyor. Cumhurbaşkanına hakaret suçu da ilk defa mevzuatımızda yok. Mesela Süleyman Demirel yedi yıllık cumhurbaşkanlığı döneminde toplam 158 cumhurbaşkanına hakaret davası açmış. Darbeci Kenan Evren, 340 cumhurbaşkanına hakaret davası açmış. 2014'den bu yana ben Cumhurbaşkanına Hakaret davası sayısının 100.000'i aştığını düşünüyorum. Hepimiz için tekrar herkes şapkasını alıp yeniden düşünmeli" diye açıkladı.
"SORUNU CUMHURBAŞKANINDA ARAMAK GEREKİYOR"
Özlale "Dört tane pırıl pırıl genç, tam finalleri başlamadan önce gözaltına alınıp, haksız bir şekilde tutuklandılar. On binlerce insan bugün cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanıyorsa, o on binlerce insanda değil Cumhurbaşkanı'nda sorunu aramak gerekiyor. Bugün gençlerimizle şunu gördük "Derslerimizden geri kalmayalım finallerimize girmek istiyoruz" diyor. Bir öğrencimiz "İkinci dönem seçeceğim derslerde bana yardımcı olur musunuz?" Dedi. Bunlar pırıl pırıl bizim rahatlıkla bu ülkeyi emanet edemediğimiz gençler. Bu gençler haksız bir şekilde aynen Türkiye nin dört bir tarafında olan gençler gibi içeride tutuluyorlar" ifadelerini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

