Selçuk öğrencilerinden mazlum coğrafyalara farkındalık yürüyüşü

İZMİR (BÜLTEN) - MAİL ADRESİMİZE GÖNDERİLEN HABERLER | 21.10.2025 - 13:11, Güncelleme: 21.10.2025 - 13:11 265 kez okundu.
 

Selçuk öğrencilerinden mazlum coğrafyalara farkındalık yürüyüşü

Selçuk’ta lise öğrencileri, Filistin ve Doğu Türkistan’daki insanlık dramına dikkat çekmek için Keçi Kalesi’ne anlamlı bir farkındalık yürüyüşü düzenledi.
Selçuk Borsa İstanbul Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi öğrencileri, Filistin ve Doğu Türkistan’daki insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla Keçi Kalesi’ne farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi. Keçi Kalesi’nde anlamlı yürüyüş Öğrenciler, Selçuk İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Büro görevlisi Tarih Öğretmeni Vildan Turan ve Beden Eğitimi öğretmeni Barış Meral’in rehberliğinde, zorlu patika yolları aşarak Keçi Kalesi’nin zirvesine ulaştı. Türk Bayrağı’nın yanı sıra Filistin ve Doğu Türkistan bayraklarını açan gençler, “Gazze’ye Direnişe Bin Selam” ve “Doğu Türkistan Özgür” yazılı pankartlar taşıdı. Öğrenciler için eğitim ve farkındalık İlk kez Keçi Kalesi’ne çıkan öğrenciler, zirveye ulaşmanın heyecanını yaşarken, farkındalık etkinliğiyle mazlum coğrafyalara destek olmanın gururunu tattı. Etkinlik sırasında doğada güvenli hareket etme, iz sürme ve çevreyi koruma prensipleri de uygulamalı olarak anlatıldı. İnsanlıktan yana duruş İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, etkinliğin vicdan temelinde gençlerde karşılık bulduğunu belirtti. Dr. Yahşi, öğrencilerin akademik bilgiyle donanmış bireyler olmasının yanı sıra, dünyanın farklı coğrafyalarındaki insani duruma karşı hassasiyet gösterdiğini ifade etti. Dalgalanan Türk, Filistin ve Doğu Türkistan bayraklarının insanlıktan yana duruşun anlamlı bir göstergesi olduğunu söyledi.
Selçuk’ta lise öğrencileri, Filistin ve Doğu Türkistan’daki insanlık dramına dikkat çekmek için Keçi Kalesi’ne anlamlı bir farkındalık yürüyüşü düzenledi.

Selçuk Borsa İstanbul Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi öğrencileri, Filistin ve Doğu Türkistan’daki insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla Keçi Kalesi’ne farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.

Keçi Kalesi’nde anlamlı yürüyüş

Öğrenciler, Selçuk İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Büro görevlisi Tarih Öğretmeni Vildan Turan ve Beden Eğitimi öğretmeni Barış Meral’in rehberliğinde, zorlu patika yolları aşarak Keçi Kalesi’nin zirvesine ulaştı. Türk Bayrağı’nın yanı sıra Filistin ve Doğu Türkistan bayraklarını açan gençler, “Gazze’ye Direnişe Bin Selam” ve “ Doğu Türkistan Özgür” yazılı pankartlar taşıdı.

Öğrenciler için eğitim ve farkındalık

İlk kez Keçi Kalesi’ne çıkan öğrenciler, zirveye ulaşmanın heyecanını yaşarken, farkındalık etkinliğiyle mazlum coğrafyalara destek olmanın gururunu tattı. Etkinlik sırasında doğada güvenli hareket etme, iz sürme ve çevreyi koruma prensipleri de uygulamalı olarak anlatıldı.

İnsanlıktan yana duruş

İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, etkinliğin vicdan temelinde gençlerde karşılık bulduğunu belirtti. Dr. Yahşi, öğrencilerin akademik bilgiyle donanmış bireyler olmasının yanı sıra, dünyanın farklı coğrafyalarındaki insani duruma karşı hassasiyet gösterdiğini ifade etti. Dalgalanan Türk, Filistin ve Doğu Türkistan bayraklarının insanlıktan yana duruşun anlamlı bir göstergesi olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.