Seferihisar Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Kulübe Desteği
Seferihisar Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Kulübe Desteği
Seferihisar Belediyesi, SEHAYDER iş birliğiyle başlattığı kampanya ile tedavi sürecindeki sokak hayvanlarını kulübelerde ağırlayacak
Seferihisar Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla SEHAYDER iş birliğiyle Kulübe Destek Kampanyası başlattı. Kampanya ile tedavi ve rehabilitasyon sürecindeki hayvanlar, kafes yerine daha sağlıklı ve doğal koşullarda kulübelerde yaşamaya başlayacak.
Kulübelerle Sağlıklı Rehabilitasyon
Seferihisar Belediyesi Prof. Dr. İsmet Sungurbey Hayvan Barınağı’nda yürütülen çalışmalar, kulübelerde kalan hayvanların sosyalleşme ve hayata adaptasyon süreçlerini hızlandırıyor. Bu sistem aynı zamanda veteriner hekimlerin tedavi ve gözlem sürecini daha sağlıklı şekilde yürütmesine olanak sağlıyor.
Başkan Yetişkin’den Destek
Kampanyaya destek veren Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, barınağa 10 adet kulübe bağışladı. Kulübeleri yerinde inceleyen Başkan Yetişkin, sokak hayvanlarının korunmasının toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurguladı:
“Sokakta yaşayan her can bizim sorumluluğumuzdur. Bu kulübeler, tedavi sürecindeki can dostlarımız için kafes yerine daha doğal bir ortam sunuyor. Kulübede kalan hayvanlarımız hem birbirleriyle hem de vatandaşlarımızla daha hızlı sosyalleşiyor. Bu durum hem rehabilitasyon sürecini hızlandırıyor hem de veteriner hekimlerimizin tedavi sürecini daha sağlıklı şekilde takip etmesine olanak sağlıyor. En önemlisi de can dostlarımızla hekimlerimiz arasında güvene dayalı sıcak bir bağ kuruluyor.”
Vatandaşlar da Katılabiliyor
Seferihisar Belediyesi, “Sokak hayvanları bize emanet” anlayışıyla kampanyayı yürütüyor ve vatandaşları da dayanışmanın bir parçası olmaya davet ediyor. Kulübe bağışları ile hem barınaktaki hayvanların yaşam kalitesi artıyor hem de toplumda hayvan sevgisi ve farkındalık güçleniyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

