Pakistan ve Afganistan’dan kritik ateşkes kararı

DIŞ HABERLER/DÜNYA (HABER MERKEZİ ) - | 15.10.2025 - 17:44, Güncelleme: 15.10.2025 - 20:22 308 kez okundu.
 

Pakistan ve Afganistan’dan kritik ateşkes kararı

Durand Hattı’ndaki çatışmaların ardından Pakistan ve Afganistan, tarafların talebiyle 48 saatlik geçici ateşkes ilan etti.
Afganistan ve Pakistan sınırında günlerdir süren çatışmaların ardından iki ülke, tarafların talebiyle 48 saatlik geçici ateşkes kararı aldı. Kabil ve Chaman bölgelerinde gerginlik devam ediyor.   Çatışmaların Başlangıcı 9 Ekim’de Afganistan’ın başkenti Kabil’de patlama sesleri duyuldu. Margha ve Kabil’deki patlamalar sonrası Afgan yönetimi Pakistan’ı suçladı. 11 Ekim’de ise Paktiya vilayetinde sınır güçleri arasında çatışmalar çıktı. Tarafların Açıklamaları Afganistan: Sınır çatışmasında 9 asker hayatını kaybetti, 58 Pakistan askeri öldü ve 30 kişi yaralandı. Afgan sınır muhafızları çok sayıda silah ve teçhizat ele geçirdi. Pakistan: ISPR açıklamasına göre, 25–30 Afgan askeri öldürüldü, 6 tank imha edildi. Pakistan ordusu, çatışmalar sırasında 23 askerini kaybetti, 29 asker yaralandı. Kabil ve Kandahar Bombardımanı Afgan güçlerin sınır karakollarına saldırması üzerine Pakistan, nükleer kapasitesiyle Kabil ve Kandahar’ı havadan bombaladı. Ateşkes Kararı ve Ara Bulucular Çatışmalar, Katar ve Suudi Arabistan’ın ara buluculuğu ile geçici ateşkese dönüştü. Taraflar, 48 saat sürecek ateşkese uyma kararı aldı.
Durand Hattı’ndaki çatışmaların ardından Pakistan ve Afganistan, tarafların talebiyle 48 saatlik geçici ateşkes ilan etti.

Afganistan ve Pakistan sınırında günlerdir süren çatışmaların ardından iki ülke, tarafların talebiyle 48 saatlik geçici ateşkes kararı aldı. Kabil ve Chaman bölgelerinde gerginlik devam ediyor.

 

Çatışmaların Başlangıcı

9 Ekim’de Afganistan’ın başkenti Kabil’de patlama sesleri duyuldu. Margha ve Kabil’deki patlamalar sonrası Afgan yönetimi Pakistan’ı suçladı. 11 Ekim’de ise Paktiya vilayetinde sınır güçleri arasında çatışmalar çıktı.

Tarafların Açıklamaları

Afganistan: Sınır çatışmasında 9 asker hayatını kaybetti, 58 Pakistan askeri öldü ve 30 kişi yaralandı. Afgan sınır muhafızları çok sayıda silah ve teçhizat ele geçirdi.

Pakistan: ISPR açıklamasına göre, 25–30 Afgan askeri öldürüldü, 6 tank imha edildi. Pakistan ordusu, çatışmalar sırasında 23 askerini kaybetti, 29 asker yaralandı.

Kabil ve Kandahar Bombardımanı

Afgan güçlerin sınır karakollarına saldırması üzerine Pakistan, nükleer kapasitesiyle Kabil ve Kandahar’ı havadan bombaladı.

Ateşkes Kararı ve Ara Bulucular

Çatışmalar, Katar ve Suudi Arabistan’ın ara buluculuğu ile geçici ateşkese dönüştü. Taraflar, 48 saat sürecek ateşkese uyma kararı aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.