Murat Çalık ve Tayfun Kahraman'ın sağlık durumu açıklandı

GÜNDEM/GÜNCEL 14.01.2026 - 12:46, Güncelleme: 14.01.2026 - 12:46 194 kez okundu.
 

Murat Çalık ve Tayfun Kahraman'ın sağlık durumu açıklandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cezaevindeki Murat Çalık ve Tayfun Kahraman'ın sağlık durumunu ve tedavi süreçlerini açıkladı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’daki cezaevlerinde tutuklu bulunan Murat Çalık ve Tayfun Kahraman’ın sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Çalık’ın tedavisi sürerken, Kahraman’ın durumu ciddi olarak değerlendiriliyor. Murat Çalık’ın Sağlık Durumu Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Çalık’ın boynunda tespit edilen kitle ameliyatla alındı ve hastanedeki tedavisi devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çalık’ın serbest bırakılması gerektiğini vurguladı. Özel, yeni bir kitlenin tespit edildiğini belirterek, “Yüreğimiz ağzımızda laboratuvarın sonucunu bekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı. İlk raporun tahliye için yeterli olduğunu söyleyen Özel, ikinci raporun hastane üzerindeki baskılar sonucu değiştiğini belirtti. Çalık, cezaevinde 301 gündür bulunuyor. Tayfun Kahraman İçin Çağrı Gezi Parkı davası tutuklusu Tayfun Kahraman’ın sağlık durumu da CHP tarafından yakından takip ediliyor. Özel, Kahraman’ın yeni bir atak geçirdiğini ve kortizon yüklemesi aldığını ifade etti. Özel, Kahraman’ın geçici olarak cezaevine geri gönderileceğini ve Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcı olduğunu hatırlattı: “Başka hastalara yer açmak için 15 günlüğüne cezaevine yollayacaklar. Ölümüne içeride tutuyorsunuz.”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cezaevindeki Murat Çalık ve Tayfun Kahraman'ın sağlık durumunu ve tedavi süreçlerini açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’daki cezaevlerinde tutuklu bulunan Murat Çalık ve Tayfun Kahraman’ın sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Çalık’ın tedavisi sürerken, Kahraman’ın durumu ciddi olarak değerlendiriliyor.

Murat Çalık’ın Sağlık Durumu

Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Çalık’ın boynunda tespit edilen kitle ameliyatla alındı ve hastanedeki tedavisi devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çalık’ın serbest bırakılması gerektiğini vurguladı. Özel, yeni bir kitlenin tespit edildiğini belirterek, “Yüreğimiz ağzımızda laboratuvarın sonucunu bekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İlk raporun tahliye için yeterli olduğunu söyleyen Özel, ikinci raporun hastane üzerindeki baskılar sonucu değiştiğini belirtti. Çalık, cezaevinde 301 gündür bulunuyor.

Tayfun Kahraman İçin Çağrı

Gezi Parkı davası tutuklusu Tayfun Kahraman’ın sağlık durumu da CHP tarafından yakından takip ediliyor. Özel, Kahraman’ın yeni bir atak geçirdiğini ve kortizon yüklemesi aldığını ifade etti.

Özel, Kahraman’ın geçici olarak cezaevine geri gönderileceğini ve Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcı olduğunu hatırlattı: “Başka hastalara yer açmak için 15 günlüğüne cezaevine yollayacaklar. Ölümüne içeride tutuyorsunuz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.