MSB’den SDG’ye 10 Mart Mutabakatı uyarısı

GÜNDEM/GÜNCEL (HABER MERKEZİ ) - | 31.12.2025 - 12:16, Güncelleme: 31.12.2025 - 12:17 328 kez okundu.
 

MSB’den SDG’ye 10 Mart Mutabakatı uyarısı

Milli Savunma Bakanlığı, SDG’nin 10 Mart Mutabakatı’na rağmen merkezi yönetime entegrasyon adımı atmamasının Suriye’nin istikrarına zarar verdiğini bildirdi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye yönetimi ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında imzalanan 10 Mart Mutabakatı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakanlık, SDG’nin mevcut tutumunun Suriye’nin toprak bütünlüğü ve istikrarı açısından risk oluşturduğunu belirtti. MSB’den SDG’ye açık mesaj Bakanlıkta düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Suriye’deki gelişmeler ve güvenlik politikalarına ilişkin önemli mesajlar paylaşıldı. Açıklamalarda, SDG’nin 10 Mart Mutabakatı çerçevesindeki yaklaşımına özel vurgu yapıldı. “SDG’nin tavrı istikrara zarar veriyor” MSB tarafından yapılan açıklamada, SDG’nin adem-i merkeziyetçilik ve federalizm taleplerini sürdürdüğü belirtilerek, merkezi otoriteye entegrasyon konusunda somut bir adım atılmadığı ifade edildi. Açıklamada, bu tutumun Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve uzun vadeli istikrarına zarar verdiği vurgulandı. Bakanlık, benzer değerlendirmelerin daha önce de kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlattı. “Tek devlet, tek ordu” vurgusu MSB açıklamasında, Suriye hükümetiyle “Tek Devlet, Tek Ordu” ilkesi doğrultusunda yakın iş birliğinin sürdüğü belirtildi. Suriye’nin birlik ve bütünlüğü için atılacak adımlara Türkiye’nin destek vermeye hazır olduğu kaydedildi. F-35 programı ve savunma sanayii mesajı Basın toplantısında F-35 programına ilişkin değerlendirmelere de yer verildi. MSB açıklamasında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları doğrultusunda, millî muharip uçak KAAN hizmete girene kadar modern ve ileri teknolojiye sahip savaş uçaklarının envantere kazandırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: CAATSA yaptırımlarının kaldırılması halinde ABD ile savunma sanayii iş birliğinin ivme kazanacağı değerlendiriliyor. Yaptırımların kaldırılması ve F-35 tedariki konusunda temas ve çalışmalar devam ediyor.
Milli Savunma Bakanlığı, SDG’nin 10 Mart Mutabakatı’na rağmen merkezi yönetime entegrasyon adımı atmamasının Suriye’nin istikrarına zarar verdiğini bildirdi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye yönetimi ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında imzalanan 10 Mart Mutabakatı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakanlık, SDG’nin mevcut tutumunun Suriye’nin toprak bütünlüğü ve istikrarı açısından risk oluşturduğunu belirtti.

MSB’den SDG’ye açık mesaj

Bakanlıkta düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Suriye’deki gelişmeler ve güvenlik politikalarına ilişkin önemli mesajlar paylaşıldı. Açıklamalarda, SDG’nin 10 Mart Mutabakatı çerçevesindeki yaklaşımına özel vurgu yapıldı.

“SDG’nin tavrı istikrara zarar veriyor”

MSB tarafından yapılan açıklamada, SDG’nin adem-i merkeziyetçilik ve federalizm taleplerini sürdürdüğü belirtilerek, merkezi otoriteye entegrasyon konusunda somut bir adım atılmadığı ifade edildi.

Açıklamada, bu tutumun Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve uzun vadeli istikrarına zarar verdiği vurgulandı. Bakanlık, benzer değerlendirmelerin daha önce de kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlattı.

“Tek devlet, tek ordu” vurgusu

MSB açıklamasında, Suriye hükümetiyle “Tek Devlet, Tek Ordu” ilkesi doğrultusunda yakın iş birliğinin sürdüğü belirtildi. Suriye’nin birlik ve bütünlüğü için atılacak adımlara Türkiye’nin destek vermeye hazır olduğu kaydedildi.

F-35 programı ve savunma sanayii mesajı

Basın toplantısında F-35 programına ilişkin değerlendirmelere de yer verildi. MSB açıklamasında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları doğrultusunda, millî muharip uçak KAAN hizmete girene kadar modern ve ileri teknolojiye sahip savaş uçaklarının envantere kazandırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

CAATSA yaptırımlarının kaldırılması halinde ABD ile savunma sanayii iş birliğinin ivme kazanacağı değerlendiriliyor.

Yaptırımların kaldırılması ve F-35 tedariki konusunda temas ve çalışmalar devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.