Menderes Belediyesi’nden Atatürk’e özel etkinlikler
Menderes Belediyesi’nden Atatürk’e özel etkinlikler
Menderes Belediyesi, 10 Kasım’da mandalina ile Atatürk silüeti oluşturdu, resim ve şiir yarışması düzenledi, Kent Lokantası’nı ücretsiz açtı
Menderes Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 87. yıl dönümünde çocuklar ve vatandaşlar için özel etkinlikler düzenledi. Etkinlikler arasında mandalina ile Atatürk silüeti, resim ve şiir yarışması ile ücretsiz Kent Lokantası yer aldı.
Mandalina ile Atatürk silüeti
Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, Gümüldür Satsuma mandalinası kullanarak Atatürk’ün silüetini ve imzasını oluşturdu. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen uygulama, vatandaşların yoğun ilgisini çekti.
Resim ve şiir yarışması ödülleri
Etkinlik kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği Menderes Şubesi ile düzenlenen “10 Kasım ve Atatürk’e özlem” temalı resim ve şiir yarışmasının ödülleri sahiplerine verildi. Çocuklar bisikletleri teslim alırken, eserleri sergilendi ve şiirlerini sahnede okudular.
Ayrıca, Gülden Sürmeli’nin şefliğindeki Klaros Türk Halk Müziği Korusu, Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirdi.
Ücretsiz Kent Lokantası uygulaması
10 Kasım günü, Menderes Belediyesi Kent Lokantası ücretsiz hizmet verdi. Belediye Başkanı İlkay Çiçek de lokantaya gelerek vatandaşlarla birlikte yemek yedi.
Atatürk’ün ışığı yol gösteriyor
Atatürkçü Düşünce Derneği Menderes Şubesi Başkanı Mehmet Erbudak, etkinlikte şunları söyledi:
“Atatürk yalnızca bir komutan değil, bir düşüncedir, bir ışıktır. Bu ışık 87 yıl sonra hala yolumuzu aydınlatıyor. Çocuklarımızın yüreğinde bu ışığı görmek çok kıymetli.”
Başkan İlkay Çiçek ise, çocukların hazırladığı eserleri överek, “Atatürk’ün mirasına sahip çıkmalı, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışmalı ve çocuklarımızı iyi eğitmeliyiz. Vefatının yıl dönümünde Ata ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
