MASKİ’den Dualar Mahallesi’ne Modern Kanalizasyon
MASKİ’den Dualar Mahallesi’ne Modern Kanalizasyon
MASKİ, Kırkağaç Dualar Mahallesi’nde 3 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa ederek 85 yıllık altyapı sorununu sona erdiriyor
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Kırkağaç ilçesinin Dualar Mahallesi’nde yaklaşık 85 yıldır süregelen altyapı sorununu çözmek için kapsamlı bir çalışma başlattı. Mahallenin dört yerleşkesini kapsayan proje ile bölge modern kanalizasyon hattına kavuşacak.
Kanalizasyon Ağı Mahalleyi Saracak
MASKİ Kırkağaç İlçe Şefi Serhat Benli, 85 yıldır yapılmayan altyapının Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve Kırkağaç Belediyesi iş birliğiyle mahalleye kazandırıldığını söyledi.
Benli, “Orta Mahalle’de 1500 metrelik altyapı çalışmalarını tamamladık, üstyapı çalışmaları başladı. Sahalarda ise 500 metre kanalizasyon hattı imalatını bitirdik. Toplamda 3 kilometrelik altyapı tamamlandıktan sonra vatandaşlarımız hijyenik ve sağlıklı yaşam alanlarına kavuşacak” ifadelerini kullandı.
Mahalle Sakinleri Hizmetten Memnun
Dualar Mahalle Muhtarı Mehmet Sağlam, çalışmaların mahalleye büyük rahatlık getireceğini belirterek, “Şu ana kadar kanalizasyon hattı yapılmamış yerlerde halk çamur içinde yaşıyordu. Artık herkesin yüzü gülüyor” dedi.
Mahalle sakini İsa Altın ise, “Eskiden çizmelerle geziyorduk, artık yalın ayak bile dolaşabiliyoruz. Allah razı olsun” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.
Gülistan Altın ise, “Evlerin atık suları dışarı aktığı için köyün içi kötü kokuyordu. Bu çalışma bizi çok mutlu etti” diye konuştu.
Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları
Proje kapsamında Sayalar, Orta, Dere ve Ardıçlı yerleşkelerinde kanalizasyon hattı modernize ediliyor. Altyapının tamamlanmasının ardından üstyapı çalışmaları ile mahalle sakinleri kışın çamurdan, yazın ise tozdan kurtulacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

