Manisa’da Atık Pil Getirene Zeytin Fidanı Kampanyası Başladı

EGE HABERLERİ (BÜLTEN) - MAİL ADRESİMİZE GÖNDERİLEN HABERLER | 26.11.2025 - 17:20, Güncelleme: 26.11.2025 - 17:20 269 kez okundu.
 

Manisa’da Atık Pil Getirene Zeytin Fidanı Kampanyası Başladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve TAP iş birliğiyle düzenlenen kampanyada, atık pil getiren vatandaşlara zeytin fidanı hediye ediliyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve TAP iş birliğiyle başlatılan Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında, 1 kilogram atık pil getiren vatandaşlara zeytin fidanı hediye ediliyor. Kampanya, çevre bilinci ve geri dönüşüm farkındalığını artırmayı hedefliyor.   Kampanya ve Tanıtım Manisa Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen kampanya, Fatih Sergi Salonu’nda tanıtıldı. Başkan Besim Dutlulu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, ilçe belediye başkanları, MASKİ Genel Müdürü Ali Kılıç ve CHP il/ilçe yöneticileri programda hazır bulundu. Okullardan ve Vatandaşlardan Yoğun Katılım Kampanyaya çevre okulları ve Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri’ndeki minik öğrenciler de katılım sağladı. 1 kilogram atık pil getiren katılımcılara gelecek nesiller için zeytin fidanı hediye edildi. Toplanan piller, TAP tarafından çevreye zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılacak. Başkan Dutlulu’dan Açıklama Başkan Besim Dutlulu, atık pillerin toprağa ve suya verdiği zarara dikkat çekerek, kampanyanın önemini şöyle aktardı: “Bugün halkımızın büyük katılımıyla eski pillerimizi topluyoruz. Bu proje ile hem toprağımızı hem de suyumuzu pillerimizi geri dönüşüme kazandırarak koruyacağız. İlçe belediyelerimizle birlikte yürüttüğümüz bu proje örnek bir çevre çalışmasıdır.” Katılımcılardan Örnekler Recep Demirhan: 58 kilo pil toplayarak 58 fidan aldı, kampanyadan memnuniyetini dile getirdi. Hayal Vatan: Pilleri değerlendirerek bahçesine ağaç dikeceğini söyledi ve kampanyanın devamını diledi. Sultan Gemici (Ziraat Mühendisi): Pillerini toplayarak çevreye katkı sağladığını ve doğayı koruma çağrısında bulundu. Serkan Çevik (Soma’dan katıldı): 96 kilo pil biriktirerek 96 fidan kazandı, gelecek nesillere bırakılacak miras için kampanyaya destek verdi. Sürdürülebilirlik ve Çevre Bilinci Kampanya, Manisa’da çevre bilincini artırmayı, atık pillerin güvenli bir şekilde geri dönüştürülmesini ve doğa dostu uygulamaları teşvik etmeyi hedefliyor. Vatandaşların yoğun ilgisi, çevre projelerine duyulan hassasiyetin göstergesi olarak öne çıkıyor.
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve TAP iş birliğiyle düzenlenen kampanyada, atık pil getiren vatandaşlara zeytin fidanı hediye ediliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve TAP iş birliğiyle başlatılan Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında, 1 kilogram atık pil getiren vatandaşlara zeytin fidanı hediye ediliyor. Kampanya, çevre bilinci ve geri dönüşüm farkındalığını artırmayı hedefliyor.

 

Kampanya ve Tanıtım

Manisa Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen kampanya, Fatih Sergi Salonu’nda tanıtıldı. Başkan Besim Dutlulu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, ilçe belediye başkanları, MASKİ Genel Müdürü Ali Kılıç ve CHP il/ilçe yöneticileri programda hazır bulundu.

Okullardan ve Vatandaşlardan Yoğun Katılım

Kampanyaya çevre okulları ve Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri’ndeki minik öğrenciler de katılım sağladı. 1 kilogram atık pil getiren katılımcılara gelecek nesiller için zeytin fidanı hediye edildi. Toplanan piller, TAP tarafından çevreye zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılacak.

Başkan Dutlulu’dan Açıklama

Başkan Besim Dutlulu, atık pillerin toprağa ve suya verdiği zarara dikkat çekerek, kampanyanın önemini şöyle aktardı:

“Bugün halkımızın büyük katılımıyla eski pillerimizi topluyoruz. Bu proje ile hem toprağımızı hem de suyumuzu pillerimizi geri dönüşüme kazandırarak koruyacağız. İlçe belediyelerimizle birlikte yürüttüğümüz bu proje örnek bir çevre çalışmasıdır.”

Katılımcılardan Örnekler

Recep Demirhan: 58 kilo pil toplayarak 58 fidan aldı, kampanyadan memnuniyetini dile getirdi.

Hayal Vatan: Pilleri değerlendirerek bahçesine ağaç dikeceğini söyledi ve kampanyanın devamını diledi.

Sultan Gemici (Ziraat Mühendisi): Pillerini toplayarak çevreye katkı sağladığını ve doğayı koruma çağrısında bulundu.

Serkan Çevik (Soma’dan katıldı): 96 kilo pil biriktirerek 96 fidan kazandı, gelecek nesillere bırakılacak miras için kampanyaya destek verdi.

Sürdürülebilirlik ve Çevre Bilinci

Kampanya, Manisa’da çevre bilincini artırmayı, atık pillerin güvenli bir şekilde geri dönüştürülmesini ve doğa dostu uygulamaları teşvik etmeyi hedefliyor. Vatandaşların yoğun ilgisi, çevre projelerine duyulan hassasiyetin göstergesi olarak öne çıkıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.