Koçarlı’da toplu tüketim yerleri kontrol edildi
GÜNDEM/GÜNCEL
(İHA) - İhlas Haber Ajansı |
28.11.2025 - 14:06, Güncelleme:
28.11.2025 - 11:08 2959 kez okundu.
Koçarlı’da toplu tüketim yerleri kontrol edildi
Koçarlı’da toplu tüketim yerleri kontrol edildi
Aydın’ın Koçarlı ilçesinde vatandaşın sağlığını korumaya yönelik gıda denetimleri aralıksız sürdürülüyor.Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde eş zamanlı yürütülen program kapsamında ilçede kapsamlı kontrol gerçekleştirildi. Yürütülen çalışmalar çerçevesinde ilçe genelinde et, tavuk ve süt ürünleri başta olmak üzere yüksek risk taşıyan hayvansal gıdaların satış noktaları ile toplu tüketim yerleri denetlendi. Gıda kontrol görevlileri tarafından gerçekleştirilen resmi kontrollerde ürünlerin son tüketim tarihleri, uygun muhafaza şartları, bozulma ve bulaşma riskleri ile hijyen şartlarına uygunluğu titizlikle incelendi. Yetkililer, denetimlerin temel amacının halk sağlığının korunması olduğunu vurgularken, gıda güvenliğinin sürdürülebilirliği için bu tür kontrollerin belirlenen programlar dahilinde devam edeceğini belirtti. Esnafın da kurallara uyması konusunda hassasiyet göstermesinin beklendiği ifade edildi.
Koçarlı’da toplu tüketim yerleri kontrol edildi
Aydın’ın Koçarlı ilçesinde vatandaşın sağlığını korumaya yönelik gıda denetimleri aralıksız sürdürülüyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde eş zamanlı yürütülen program kapsamında ilçede kapsamlı kontrol gerçekleştirildi. Yürütülen çalışmalar çerçevesinde ilçe genelinde et, tavuk ve süt ürünleri başta olmak üzere yüksek risk taşıyan hayvansal gıdaların satış noktaları ile toplu tüketim yerleri denetlendi. Gıda kontrol görevlileri tarafından gerçekleştirilen resmi kontrollerde ürünlerin son tüketim tarihleri, uygun muhafaza şartları, bozulma ve bulaşma riskleri ile hijyen şartlarına uygunluğu titizlikle incelendi. Yetkililer, denetimlerin temel amacının halk sağlığının korunması olduğunu vurgularken, gıda güvenliğinin sürdürülebilirliği için bu tür kontrollerin belirlenen programlar dahilinde devam edeceğini belirtti. Esnafın da kurallara uyması konusunda hassasiyet göstermesinin beklendiği ifade edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde eş zamanlı yürütülen program kapsamında ilçede kapsamlı kontrol gerçekleştirildi. Yürütülen çalışmalar çerçevesinde ilçe genelinde et, tavuk ve süt ürünleri başta olmak üzere yüksek risk taşıyan hayvansal gıdaların satış noktaları ile toplu tüketim yerleri denetlendi. Gıda kontrol görevlileri tarafından gerçekleştirilen resmi kontrollerde ürünlerin son tüketim tarihleri, uygun muhafaza şartları, bozulma ve bulaşma riskleri ile hijyen şartlarına uygunluğu titizlikle incelendi. Yetkililer, denetimlerin temel amacının halk sağlığının korunması olduğunu vurgularken, gıda güvenliğinin sürdürülebilirliği için bu tür kontrollerin belirlenen programlar dahilinde devam edeceğini belirtti. Esnafın da kurallara uyması konusunda hassasiyet göstermesinin beklendiği ifade edildi.
Aydın HABERİ
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve diğer ajanslar tarafından eklenen tüm haberler, sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan ajans kanallarından çekilmektedir. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

