İzmir’de tüm ibadethaneler temizleniyor

İZMİR (HABER MERKEZİ ) - | 07.12.2025 - 10:41, Güncelleme: 07.12.2025 - 12:51 287 kez okundu.
 

İzmir’de tüm ibadethaneler temizleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ekipleri, kentteki camilerden cemevlerine, kiliselerden sinagoglara tüm ibadethaneleri ücretsiz olarak temizliyor. 13 yıldır süren hizmet, kent genelinde büyük memnuniyet topluyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki ibadethanelerde yürüttüğü temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Belediyenin iştiraki İZBETON tarafından 13 yıldır kesintisiz yapılan hizmet kapsamında camiler, cemevleri, kiliseler, sinagoglar ve şehit-gazi derneklerinin binaları detaylı şekilde temizleniyor. İbadethanelerde kapsamlı temizlik çalışması İZBETON ekipleri, planlama ve gelen talepler doğrultusunda tüm ibadethanelerde dip detay temizlik yapıyor. Zemin kaplamaları ve halılar profesyonel makinelerle yıkanırken, özellikle tarihi yapılardaki ahşap yüzeyler zarar vermeyen özel ürünlerle siliniyor. Camilerin minberi ve mihrabı, cemevlerinin meydanı ve aşevi, sinagogların bimah bölümü ve sandukaları, kiliselerin sunağı ve kürsüsü dahil tüm alanlar büyük bir titizlikle temizleniyor. Hizmetten yararlanmak isteyen ibadethanelerin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ALO 153 Hemşehri İletişim Merkezi üzerinden talep oluşturması yeterli oluyor. “İbadet edilen her alanı aynı özenle temizliyoruz” İZBETON İbadethane Temizlik Ekip Sorumlusu Özkan Çiçek, 13 yıldır devam eden çalışmanın kentte önemli bir ihtiyaç karşıladığını söyledi. Çiçek, şu değerlendirmede bulundu: “Genel bir temizlik yapıyoruz. Camlar, çerçeveler, avizeler, hoparlörler, ahşap aksamlar dahil tüm alanları detaylı şekilde temizliyoruz. 2012 yılından beri ibadethane temizliği gerçekleştiriyoruz. İşimizi severek yapıyoruz; imamlar, dernek başkanları ve cemaat çok memnun. Vatandaşlarımızın ibadetlerini temiz bir ortamda yapabilmeleri için çalışmaya devam edeceğiz.” Hizmet 13 yıldır ücretsiz veriliyor İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ibadethane temizlik hizmeti, 2012 yılından bu yana aralıksız biçimde sürdürülüyor. Ekipler yalnızca camileri değil; cemevleri, kiliseler, sinagoglar, mescitler ve şehit-gazi derneklerinin kullanımındaki mekanları da düzenli olarak temizliyor. Belediye, hizmetin kentteki hoşgörü ve dayanışma kültürünü güçlendirdiğini belirtiyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ekipleri, kentteki camilerden cemevlerine, kiliselerden sinagoglara tüm ibadethaneleri ücretsiz olarak temizliyor. 13 yıldır süren hizmet, kent genelinde büyük memnuniyet topluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki ibadethanelerde yürüttüğü temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Belediyenin iştiraki İZBETON tarafından 13 yıldır kesintisiz yapılan hizmet kapsamında camiler, cemevleri, kiliseler, sinagoglar ve şehit-gazi derneklerinin binaları detaylı şekilde temizleniyor.

İbadethanelerde kapsamlı temizlik çalışması

İZBETON ekipleri, planlama ve gelen talepler doğrultusunda tüm ibadethanelerde dip detay temizlik yapıyor. Zemin kaplamaları ve halılar profesyonel makinelerle yıkanırken, özellikle tarihi yapılardaki ahşap yüzeyler zarar vermeyen özel ürünlerle siliniyor.

Camilerin minberi ve mihrabı, cemevlerinin meydanı ve aşevi, sinagogların bimah bölümü ve sandukaları, kiliselerin sunağı ve kürsüsü dahil tüm alanlar büyük bir titizlikle temizleniyor.

Hizmetten yararlanmak isteyen ibadethanelerin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ALO 153 Hemşehri İletişim Merkezi üzerinden talep oluşturması yeterli oluyor.

“İbadet edilen her alanı aynı özenle temizliyoruz”

İZBETON İbadethane Temizlik Ekip Sorumlusu Özkan Çiçek, 13 yıldır devam eden çalışmanın kentte önemli bir ihtiyaç karşıladığını söyledi.

Çiçek, şu değerlendirmede bulundu:

“Genel bir temizlik yapıyoruz. Camlar, çerçeveler, avizeler, hoparlörler, ahşap aksamlar dahil tüm alanları detaylı şekilde temizliyoruz. 2012 yılından beri ibadethane temizliği gerçekleştiriyoruz. İşimizi severek yapıyoruz; imamlar, dernek başkanları ve cemaat çok memnun. Vatandaşlarımızın ibadetlerini temiz bir ortamda yapabilmeleri için çalışmaya devam edeceğiz.”

Hizmet 13 yıldır ücretsiz veriliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ibadethane temizlik hizmeti, 2012 yılından bu yana aralıksız biçimde sürdürülüyor. Ekipler yalnızca camileri değil; cemevleri, kiliseler, sinagoglar, mescitler ve şehit-gazi derneklerinin kullanımındaki mekanları da düzenli olarak temizliyor.

Belediye, hizmetin kentteki hoşgörü ve dayanışma kültürünü güçlendirdiğini belirtiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.